Mínim seguiment de la vaga a les escoles de la ciutat


Temes relacionats

Baix impacte a la ciutat de la vaga del sector públic ( 9/jun/10)

Jornada de vaga sense incidents a FGC ( 9/jun/10)


  • Comparteix:

El seguiment als centres educatius de la ciutat ha estat mínim

El seguiment als centres educatius de la ciutat ha estat mínim

La protesta convocada per la retallada de sous als treballadors públics ha tingut un seguiment mínim als centres educatius de la ciutat. Les escoles consultades per Cugat.cat han seguit la seva rutina amb total normalitat i només una minoria de mestres han exercit el seu dret a vaga. En els instituts, el seguiment també ha estat mínim, tot i que els docents i alumnes de l'Angeleta Ferrer han sortir al carrer per mostrar el seu rebuig a la tisorada.

Les escoles de primària de la ciutat han mantingut la seva activitat tot i la vaga convocada en protesta per les retallades salarials. La gran majoria de centres de primària ha comptat amb tot el seu personal i ha desenvolupat la jornada amb total normalitat. Els docents i treballadors de les escoles Catalunya, Joan Maragall, la Floresta, Turó de Can Mates, Pi d'en Xandri i Pins del Vallès han treballat, tot i mostrar el seu descontentament per la política educativa del govern i les retallades en el sector públic. Els mestres de l'escola Catalunya han mostrat el seu malestar penjant una pancarta a la façana del centre i lluïnt enganxines per deixar clara la seva postura.

L'escola Gerbert d'Orlach ha funcionat amb total normalitat, tot i que dos docents dels 33 que té en plantilla s'han acollit al dret a vaga. Al centre Jaume Ferran i Clua la incidència ha estat major ja que sis dels seus mestres han secundat la protesta, tot i que el funcionament del centre no se n'ha ressentit.

Les escoles l'Olivera i Ciutat d'Alba no ha volgut facilitar a Cugat.cat la incidència que la convocatòria ha tingut als seus centres.

La portaveu de les escoles de primària de la ciutat i directora del Gerbert d'Orlach, Anna Fitó, ha valorat en declaracions a Cugat.cat la baixa participació a la protesta.

Anna Fitó

A Sant Cugat poca gent ha fet vaga. Si ho analitzem, la gent no està contenta, en general no s'acaben de veure les mesures com a solució. A més, estem a final de curs.


Pel que fa als instituts, cinc professors d'un total de 68 de l'Angeleta Ferrer han donat suport a la vaga. La resta de treballadors, però, ha fet pública la seva postura aturant les classes durant 30 minuts, en què han sortit al carrer i han tallat la circulació al carrer Rius i Taulet. Els alumnes també han participat en aquesta acció.

L'Arnau Cadell és el centre on més docents han seguit la convocatòria de vaga. 15 professors, una quarta part de la plantilla, no han assistit a l'institut.

Al Pla i Farreras només dos dels 52 docents han seguit la convocatòria de vaga, fet que no ha alterat el funcionament del centre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.