Baix impacte a la ciutat de la vaga del sector públic


Temes relacionats

Jornada de vaga sense incidents a FGC ( 9/jun/10)

Mínim seguiment de la vaga a les escoles de la ciutat ( 9/jun/10)


  • Comparteix:

Un 15% dels treballadors de l'Ajuntament ha secundat la vaga de funcionaris d'aquest dimarts, segons han confirmat els sindicats i el regidor de Serveis Interns, Jordi Puigneró, a Cugat.cat. Els representants sindicals han atribuït la baixa participació al fet que els empleats públics han preferit no perdre un dia de sou i a l'espera que es convoqui una vaga general. El consistori ha garantit amb els serveis mínims l'obertura dels centres cívics, les escoles, els serveis socials, la biblioteca, les oficines d'atenció ciutadana, el Museu i la Casa de Cultura.

La vaga del sector públic ha tingut un baix impacte entre els funcionaris de la ciutat. Només un 15% dels treballadors municipals han deixat la cadira buida aquest dimarts, una xifra que confirmen tant l'Ajuntament com els sindicats. Escoltem Jordi Puigneró en declaracions a Cugat.cat.

Jordi Puigneró

El percentatge de seguiment de la vaga ha estat del 15% i no hem tingut cap incident ni queixa destacada.


L'assemblea convocada per CCOO i UGT durant el matí ha comptat amb l'assistència d'una dotzena d'empleats contraris a les mesures antidèficit públic. El sindicat CCOO creu que la baixa participació a la vaga es deu a què la majoria de treballadors no es poden permetre perdre un dia del seu salari. Pepe García és el secretari general de CCOO a l'Ajuntament.

Pepe García

Ens esperàvem una xifra similar perquè no tothom pot col·laborar en una aturada que significa perdre un dia de sou quan ja hi ha la retallada del 5%.


L'assemblea organitzada pel sindicat CGT i el Sindicat de Funcionaris de la Policia (SFP), que han donat llibertat de vaga, ha reunit una cinquantena de persones al migdia al consistori. La cita, oberta a tots els empleats, ha servit per redactar un manifest que proposa com a millores del sector públic la professionalització de l'administració, el tenir cura dels valors ètics i la millora de gestió de la despesa pública. La bona rebuda de la redacció del manifest farà que es treballi per elaborar una segona part del document. La secretària de la CGT a l'Ajuntament, Anna Laguna, creu que pocs treballadors han deixat el seu lloc de feina perquè esperen la convocatòria d'una vaga general.

Anna Laguna

No és que no vulguem reivindicar que ens retallen el salari, però molta gent ha vist aquesta convocatòria com llunyana perquè no és general.




Els cossos de seguretat, com la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, que no tenien dret a vaga, han reforçat el seu servei en previsió de possibles incidents durant la jornada. Al grup multimèdia municipal Cugat.cat el seguiment de la vaga s'ha situat al voltant del 30%.

La Generalitat també ha decretat serveis mínims, que en el cas dels hospitals i els Centres d'Atenció Primària (CAP) han garantit el servei d'urgències. Només han funcionat aquelles consultes de metges que no s'han sumat a la vaga. A Sant Cugat, el CAP ha funcionat amb el 85% de la plantilla, és a dir, només un 15% dels treballadors s'han sumat a la vaga. Ho ha explicat el director del centre sanitari, Carles Martí, en declaracions a Cugat.cat.

Carles Martí

Els serveis mínims els teníem preparats però han vingut durant el matí el 85% de la plantilla.


A Valldoreix, el servei administratiu de l'EMD ha funcionat amb normalitat, igual que el Centre d'Alt Rendiment (CAR), que no ha secundat la convocatòria. També ha funcionat amb el servei habitual l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), on només dues persones s'han sumat a la vaga, i Correus, que no tenia decretats serveis mínims. Recordem que per aquest dijous hi ha convocada una vaga específica del sector.

Per contra, el Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat s'ha sumat en la seva totalitat a la vaga i només ha treballat un dels 17 empleats del centre ubicat a Valldoreix.

La jornada de vaga del sector públic ha afectat més de 3.000 treballadors municipals, nacionals i estatals de la ciutat, segons el càlcul aproximat realitzat per Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.