Els alumnes santcugatencs comencen avui les noves Proves d'Accés a la Universitat


Temes relacionats

Ansaldo, amb la millor nota de la selectivitat de l'any passat, supera amb èxit el primer any d'universitat (30/jul/09)

Més de 450 santcugatencs s'enfronten avui a la temuda Selectivitat ( 9/jun/09)

Eduard Ansaldo: 'Se'm reconeix la feina que vaig fer per entrar a la universitat' (22/feb/09)

Lluís Recoder felicita Eduard Ansaldo per la nota més alta de Catalunya a la selectivitat (31/jul/08)

Un santcugatenc treu la millor nota de selectivitat (25/jun/08)

Un santcugatenc treu la millor nota de selectivitat (25/jun/08)

Les escoles de Sant Cugat aporten un 11% més d'alumnes a la selectivitat que al 2007 (10/jun/08)

Uns 270 estudiants de Sant Cugat comencen avui les proves d'accés a la universitat (20/jun/06)


  • Comparteix:

Les PAU s'allargaran durant tres dies

Les PAU s'allargaran durant tres dies

Prop de 450 alumnes santcugatencs han començat avui les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), que s'allargaran fins divendres. Aquest any s'implanta un nou model de les PAU, en aplicació de la Llei Orgànica d'Educació (LOE), que s'estructura en dues fases: la fase general, que és obligatòria i consta d'un total de cinc exàmens, i la fase específica, que és voluntària per a l'estudiant.

En la fase general, els alumnes s'examinen de les matèries comunes, com llengua catalana i castellana, literatura, llengua estrangera, història i història de la filosofia. A aquestes, s'hi incorpora una matèria de modalitat elegida per l'alumne. Com fins ara, els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de batxillerat, que comptarà un 60%, i la qualificació obtinguda en la fase general de les PAU, que comptarà un 40%, podran accedir a la universitat sempre que hagin obtingut un mínim de 4 punts en la fase general.

En la fase específica, els alumnes poden examinar-se d'altres assignatures de modalitat diferents de l'elegida en la fase general, encara que no les hagi cursat durant el batxillerat, que estiguin associades a la branca de coneixement de l'estudi de grau en el qual volen ser admesos. La validesa de les notes obtingudes a la prova voluntària caduca als dos anys, i els alumnes poden fer-la tantes vegades com vulguin. En aquesta fase poden fer fins a tres exàmens, però només comptaran per a la nota final els dos exàmens en què s'obtingui una qualificació més alta, sempre que la nota sigui igual o superior a 5.

Les PAU es fan simultàniament a tot Catalunya, on s'examinaran més de 26.000 estudiants que pertanyen als 700 centres del país on s'imparteix batxillerat. El centre de referència on la majoria de santcugatencs faran les proves és la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), tot i que depenent de la proximitat de les escoles també aniran a Barcelona. En total, al Vallès Occidental s'examinaran 2.948 alumnes.

Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del 25 de juny al web del Consell Interuniversitari de Catalunya (https://accesnet.gencat.cat) i el 28 trobaran les notes de cada examen al seu centre de secundària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.