Tots els consells escolars de la ciutat menys un demanen que es mantingui l'horari intensiu pels mestres el juny del curs que ve


  • Comparteix:

El consell escolar del Joan Maragall ha votat a favor de la mesura però no ha obtingut les dues terceres parts necessàries

El consell escolar del Joan Maragall ha votat a favor de la mesura però no ha obtingut les dues terceres parts necessàries

El consell escolar del Joan Maragall es desmarca de les altres escoles públiques de la ciutat a l'hora de pressionar la Generalitat perquè mantingui la jornada intensiva dels mestres el juny del curs que ve. Els consells escolars dels centres locals pretenen, amb l'ajut de l'Ajuntament, demanar al govern que permeti aquesta opció als docents santcugatencs, encara que la nova Llei Orgànica d'Educació (LOE) té un decret que preveu fer desaparèixer el curs que ve que la jornada intensiva de juny que actualment fan molts mestres catalans.

Els consells escolars de la ciutat han decidit dur a terme la votació que fan cada any el darrer trimestre per decidir si el curs vinent es manté l'horari intensiu pels mestres durant el juny. Tot i que la consulta no es vinculant, els 11 centres locals pretenien poder pressionar així la Generalitat amb l'ajut de l'Ajuntament.

Tots els consells escolars menys el del Joan Maragall han aconseguit les dues terceres parts de votacions favorables a la mesura. Ara, les AMPA estan a l'expectativa de saber si les escoles igualment portaran la mesura al consistori perquè la presenti a la Generalitat.

La coordinadora d'AMPA de la ciutat ja ha anunciat que dóna suport als docents. La presidenta de l'ens, Patrícia Recolons, ha explicat que la reducció de jornada són molt poques hores i que els mestres ja treballen molt al llarg del curs. Són declaracions a Cugat.cat.

Patrícia Recolons

Ells volen fer l'horari intensiu perquè els examens ja estan fets i fa molta calor. Al llarg de l'any ja fan moltes més hores.




Tot i que els mestres facin horari intensiu a molts centres al juny, els infants surten a la mateixa hora ja que es queden a l'escola amb monitors.

Els consells escolars també volen aprofitar per demanar a la Generalitat que permeti l'opció d'agafar el divendres 7 de gener, després de Reis, com a dia de lliure disposició, un fet que la nova LOE no contempla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.