Arrenca la campanya de prevenció d'incendis del cos de Bombers


Temes relacionats

Recoder: 'Estem preparats per afrontar l'arribada del risc d'incendis' (10/jun/10)

135 hectàrees de la serra de Collserola, preparades per afrontar la campanya d'incendis ( 8/jun/10)

Valldoreix, preparat per afrontar el risc d'incendis ( 4/jun/10)

Els punts claus del Parc de Collserola ja estan a punt per afrontar la campanya d'incendis ( 4/jun/10)

Marià Martí: 'El primer front de batalla de cara al risc d'incendis ja està net' ( 4/jun/10)

El conseller de Medi Ambient alerta de l'elevat risc d'incendis pels efectes de la nevada ( 7/mai/10)

Recomanen limitar les activitats en zones forestals per evitar incendis (20/ago/09)


  • Comparteix:

Una dotació se situarà com cada any al Parc de Collserola

Una dotació se situarà com cada any al Parc de Collserola

La campanya de prevenció d'incendis dels Bombers arrenca avui amb els accessos nets per poder garantir una bona extinció dels possibles focs. El dispositiu especial activat és similar al d'anys anteriors, amb una dotació d'estiu ubicada al Parc de Collserola, entre sis i set dotacions al parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat i la incorporació de diversos peons forestals. El cos fa una crida als santcugatencs perquè extremin les precaucions durant les revetlles i evitin encendre artefactes pirotècnics a prop de zones de vegetació.

El cap de Bombers del parc de Rubí-Sant Cugat ha reconegut que aquesta campanya el cos està més atent per l'acumulació d'arbrat caigut arran de la nevada del març, que s'ha sumat al de la ventada de l'any passat. Tot i això, Ramon Viladrich ha explicat que sense els fenòmens meteorològics la quantitat de combustible seria la mateixa, encara que en situar-se al sòl pot estar més seca. La problemàtica de les restes a terra es troba quan aquestes bloquegen pistes i dificulten els accessos per poder garantir una bona extinció. El responsable del parc, però, ha assegurat a Cugat.cat que els camins estan nets.

Ramon Viladrich

Sempre s'obre un parc d'estiu a Collserola i estem més atents per l'acumulació d'arbrat de la nevada.


Viladrich ha explicat que les darreres pluges han fet augmentar el combustible fi, és a dir, les herbes de ràpid creixement. Aquest fenomen pot provocar que hi hagi focs ràpids de combustible fi, tot i que la llenya gruixuda trigarà a assecar-se. A més, les previsions de pluja pels propers dies i d'humitat al sòl poden facilitar la prevenció dels incendis.

El cos de bombers presenta novetats per millorar l'eficàcia i la seguretat de les seves intervencions. S'ha reforçat l'estructura de comandament i s'ha millorat la visió aèria en temps real amb la incorporació de càmeres de nova generació. Els vehicles terrestres i aeris estan equipats amb nous instruments de seguiment GPS, i també s'han millorat les comunicacions i la logística.

El cap de Bombers del parc de Rubí-Sant Cugat ha explicat els efectius amb què afronta la campanya el parc de la nostra ciutat.

Ramon Viladrich

La reestructuració de les plantilles ens ha fet perdre algun efectiu, però els mínims queden coberts. Podem parlar d'entre sis i set dotacions de Bombers diàries.


El cos també ha volgut llançar una alerta de cara a les revetlles que arriben amb Sant Joan la setmana que ve. Viladrich ha recordat que s'ha d'evitar encendre coets i artefactes pirotècnics a prop de zones amb vegetació i que cal un permís de l'Ajuntament per encendre fogueres.

A banda dels Bombers, la campanya de prevenció implica dispositius de l'Ajuntament, del Consorci del Parc de Collserola, de l'Associació de Defensa Forestal (ADF), de l'EMD de Valldoreix i de voluntaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.