El Viaró ampliarà les seves instal·lacions amb un centre femení, usos esportius i un institut


  • Comparteix:

Mercè Conesa en un moment de la roda de premsa

Mercè Conesa en un moment de la roda de premsa

L'escola Viaró podria ampliar les seves instal·lacions amb la construcció d'un centre per a nenes, infraestructures esportives, reformes a l'escola bressol, la creació d'un institut i l'oferta d'estudis universitaris. Ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, que ha avançat que al ple de dilluns es portaran a aprovació inicial els plans especials de concreció d'usos i edificabilitat del centre. L'escola està ubicada en dues parcel·les, uns espais on es rebaixarà el sostre edificable, passant dels 153.000 metres quadrats actuals als 120.000, una modificació que permetrà les noves construccions.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que el Viaró és la finca privada d'equipaments més gran i de les més importants de la ciutat. Conesa ha destacat que la petició del centre respon a l'ampliació dels usos educatius que ja ofereix.

Mercè Conesa

Atès que estem parlant d'una finca molt gran i que té un ús escolar, la propietat ens indica que vol seguir amb l'ús educatiu, per tant, no es transforma sinó que s'incorporen nous usos educatius.


Conesa ha afegit que aquestes ampliacions podrien passar per la construcció d'un centre femení, usos esportius, una residència i més oferta educativa, entre d'altres.

La titular de Territori ha dit que les parcel·les on està ubicada l'escola estan qualificades com a sòl urbanitzable no delimitat i sòl urbà consolidat. La qualificació d'aquesta última, on es farien les noves construccions, permet que per cada metre quadrat de sòl es pugui fer un metre quadrat de sostre. Conesa ha avançat que per autoritzar la construcció s'ha rebaixat el sostre edificable.

Mercè Conesa

Jo crec que s'ha de valorar positivament que la propietat, que té una finca tan important, també aposti per una reducció del coeficient per alliberar espai, i fer una proposta equilibrada.






La titular de l'àrea de Territori ha anunciat que al ple de dilluns es farà l'aprovació inicial dels plans especial de concreció d'assignació d'usos i edificabilitat de l'escola Viaró.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.