Els veïns del carrer Major tornen a casa després de l'ensorrament


  • Comparteix:

Els veïns de dos dels cinc edificis afectats per l'ensorrament d'una casa al carrer Major han pogut tornar als seus domicilis aquest dissabte al vespre. Només els veïns del carrer Mir i els propietaris de l'habitatge que s'ha esfondrat estan encara desallotjats a l'espera de concretar amb els informes tècnics l'estat dels edificis. L'Ajuntament ha avançat que a partir d'aquest dilluns els tècnics municipals decidiran si s'efectua l'enderroc parcial o total de l'immoble.

En total, s'han evacuat cinc edificis i alguns comerços de la zona s'han hagut de tancar. L'edifici afectat per l'esfondrament, al número 20 del carrer Major, està pendent de la declaració de ruïnes, mentre que la resta d'habitatges propers no han patit danys importants, segons les primeres inspeccions.

És per això que les famílies afectades han pogut tornar a casa dissabte al vespre, excepte les del carrer Mir i els ocupants de l'habitatge ensorrat que segurament s'haurà de tirar a terra per precaució, tot i que encara no se sap si serà només parcialment o en la seva totalitat.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat a Cugat.cat que està pendent dels informes tènics d'avaluació, tot i que l'Ajuntament té previst obrir un expedient als propietaris.

Mercè Conesa

L'Ajuntament haurà d'obrir un expedient sancionador a la propietat per veure perquè les bigues han cedit. Els carrers romandran tancats.





Una de les veïnes afectades, Maribel Martínez, ha explicat que l'esfondrament ha generat molta pols i soroll.

Maribel Martínez

Estava tot fosc i uns nois em van avisar que havia estat a l'àtic. La polseguera pujava. El carrer estava ple de runes.


Els Bombers han rebut l'avís d'esfondrament a dos quarts de tres de la matinada de divendres a dissabte i hi han destinat sis dotacions. En concret, ha caigut la coberta i la segona planta de l'immoble i fins a quaranta veïns han hagut d'abandonar les seves llars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.