Sant Cugat vol trobar aparcament sense donar voltes


  • Comparteix:

Amb el servei Xaloc es podrà aparcar sense donar voltes

Amb el servei Xaloc es podrà aparcar sense donar voltes

L'Ajuntament s'interessa per un sistema que localitza places d'aparcament lliures al carrer i guia al conductor fins a la més propera. El sistema, batejat com a Xaloc, permetria als santcugatencs trobar aparcament de forma ràpida i senzilla mitjançant una plataforma basada en una xarxa de sensors sense fils capaç de detectar els aparcaments buits prop del vehicle.

Aquesta tecnologia es basa en uns sensors que s'enterren a sota de cada plaça d'aparcament perquè informi si està ocupada o no. Els detectors transmeten la informació als conductors directament al mòbil i a panells indicatius situats al carrer.

Xaloc ha estat desenvolupat per Investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), de l'empresa World Sensing i del Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya.

El regidor de Comunicació, Serveis Interns i Innovació, Jordi Puigneró, ha expressat l'interès de l'Ajuntament per aquest sistema.

Jordi Puigneró

Estem interessats en el projecte, però encara estem buscant finançament.


El sistema Xaloc milloraria la gestió del trànsit a Sant Cugat disminuint el que els experts anomenen 'trànsit d'agitació', és a dir, el trànsit de vehicles que circulen sense rumb específic buscant un lloc per aparcar.

Aquest sistema també es podria utilitzar per monitoritzar el trànsit i mesurar les emissions de CO2. L'investigador de la UAB, Antoni Morell, explica altres aplicacions de Xaloc. Són declaracions a Cugat.cat.

Antoni Morell

Un cop instal·lats els sensors es pot pensar en una gran varietat d'aplicacions.



Cada sensor costa uns 150 euros i la seva instal·lació, 20 euros més. Aquest cost no l'haurà de pagar el conductor sinó l'administració, que és qui ofereix aquest servei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.