Els propietaris de pisos antics, obligats a fer-ne el manteniment


  • Comparteix:

Els edificis de més de 45 anys hauran de passar inspeccions

Els edificis de més de 45 anys hauran de passar inspeccions

Els propietaris d'edificis plurifamiliars de més de 45 anys d'antiguitat estaran obligats a revisar periòdicament l'estat de les zones comuns de l'edifici. Així ho estableix el decret que la Generalitat preveu aprovar passat l'estiu i que vol ser un instrument per assegurar un bon manteniment de les parts comunes dels edificis i evitar grans i costoses remodelacions. La normativa obligarà el departament d'Habitatge a validar els certificats realitzats per tècnics competents i mantenir un registre dels edificis susceptibles de revisió.

El decret de les Inspeccions Tècniques dels Edificis (ITE) introdueix l'obligatorietat en el manteniment de les zones comuns dels edificis plurifamiliars, fet que fins ara era una recomanació. D'aquesta manera es pretén evitar accidents i grans despeses per rehabilitar immobles antics. Les actuacions que es derivin de les inspeccions les hauran de pagar els mateixos propietaris.

El decret estableix que el departament d'Habitatge s'ocuparà de la validació dels informes tècnics i el seu registre per mantenir un control efectiu dels edificis reformats i els subjectes de revisió. La llei deixarà l'opció que siguin els ajuntaments qui desenvolupi aquesta tasca si així ho sol·liciten. La Generalitat informarà als propietaris d'edificis de més de 45 anys de la necessitat de la inspecció i com fer-les.

La directora general de Qualitat de l'Edificació i Rehabilitació de l'Habitatge, Núria Pedrals, explica l'objectiu de la mesura. Són declaracions a Cugat.cat.

Núria Pedrals

L'interior dels habitatges sempre s'han rehabilitat. Volem que ara es faci el mateix amb les zones comuns per evitar problemes.


Des de la Generalitat s'ha establert el període comprés entre el 2012 i el 2015 per inspeccionar els més de 157.000 edificis plurifamiliars de Catalunya construïts abans del 1970. A Sant Cugat el 18% del total d'habitatges de la ciutat estan construïts abans del 1960.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.