La UIP acull la presentació de la Marxa Internacional de Dones de Bogotà


  • Comparteix:

La coordinadora d'un grup de dones colombianes que treballen per la desmilitarització del país visitarà la ciutat dins el marc de la Universitat Internacional de la Pau. La seva estada servirà per difondre els objectius de la Marxa Internacional de Dones que reunirà a Bogotà més de 20.000 dones al novembre.

Ana Mendoza, la coordinadora de Ruta Pacífica de las Mujeres colombianas por la Resolución Negociada del Conflicto, arribarà a la ciutat el dia 14. Mendoza, aprofitarà l'estada a Sant Cugat per parlar, entre d'altres coses, de la Marxa Internacional de Dones que es produirà el mes de novembre a l' Amazònia. Aquesta trobada va reunir l'any passat més de 20.000 dones per demanar la pau a Bogotà i enguany servirà per denunciar la militarització i les fumigacions de cultius.

Sobre els objectius de la Ruta pacífica que encapçala Ana Mendoza ens n'ha parlat Georgina Casas, secretària de la Universitat Internacional de la Pau.

Georgina Casas

A Colòmbia, els nivells de violència són molt alts i el que fa aquest moviment és abastar diversos col·lectius per defensar la pau i animar la gent a resistir perquè és molt dur el que fan allà


Precisament, aquesta tasca va valer a l'organització, formada per prop de 300 entitats, un premi de les Nacions Unides ara fa dos anys. L'acte s'inclourà en un sopar colombià que tindrà lloc dissabte a dos quarts de nou del vespre on, a més de presentar-se la Marxa, també hi haurà dansa i actuacions musicals. Georgina Casas ens desvetlla altres finalitats més concretes del sopar.

Georgina Casas

El sopar està organitzar pel col·lectiu "Sabores del mundo" i es troba enmarcada en els actes de la Universitat on es presentarà aquesta iniciativa consistent en una petita empresa de càtering que ofereix menjar d'arreu amb grups de dones de diverses procedències


El sopar serà a la Plaça de Pep Ventura i l'organitza la Universitat Internacional de la Pau conjuntament amb l'ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.