Els farmacèutics, satisfets amb la implantació de la recepta electrònica


Temes relacionats

La recepta electrònica entrarà en vigor a Sant Cugat aquest estiu ( 5/mai/10)

Les farmàcies de la ciutat, preparades des de fa quatre mesos per rebre receptes electròniques ( 4/mai/10)


  • Comparteix:

Les farmàcies de la ciutat ja fan servir amb normalitat les receptes electròniques

Les farmàcies de la ciutat ja fan servir amb normalitat les receptes electròniques

Els farmacèutics de la ciutat es mostren satisfets amb la recepta electrònica tot i les petites dificultats que presenta la desinformació de gran part dels usuaris i alguns problemes tècnics del sistema. El nou mètode permet obtenir receptes mèdiques sense passar pels Centres d'Atenció Primària (CAP) gràcies a la informatització actualitzada dels plans terapèutics del pacient.

Un codi de barres permet ara als farmacèutics accedir a les receptes mèdiques fetes per un metge. Això evita, en tractaments llargs, haver de passar sempre pel CAP quan s'esgota el medicament. El pacient pot acudir directament a la farmàcia i en el mateix establiment poden comprovar que encara ha de seguir en tractament.

Ja fa mesos que el sistema funciona a gran part de Catalunya però l'àrea sanitària gestionada per Mútua de Terrassa, que inclou Sant Cugat, Rubí i Terrassa, encara seguia en proves fins fa aproximadament un mes. Per ara el nou sistema no ha agilitzat la tasca dels farmacèutics ja que una gran part dels usuaris desconeixen el nou funcionament i el sistema informàtic alenteix la venda i sovint comet errors. A més, el dispensari de la Floresta no ha incorporat encara la prescripció mèdica electrònica.

Així ho han explicat els farmacèutics santcugatencs Miquel Puigdevall, Àxel Pous, Mònica Blázquez i Carme Coll, respectivament. Són declaracions a Cugat.cat.

Farmacèutics

És una comoditat pels pacients. / Hi han alguns dubtes però la cosa va bé. / Molta gent encara no sap com funciona. / A la Floresta encara no està en servei.



El retard en la implantació ha fet que durant mesos les farmàcies no hagin cobert la quota que els cobra el Col·legi de Farmacèutics pel sistema informàtic que utilitzen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.