Arcadi Oliveres: 'L'Estat espanyol participa en una guerra il·legal a l'Afganistan per motius econòmics'


Temes relacionats

La Unipau celebra la 25a edició del curs d'estiu fent balanç de la feina feta (16/jul/10)


  • Comparteix:

Arcadi Oliveres és el president de la Unipau

Arcadi Oliveres és el president de la Unipau

El president de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), Arcadi Oliveres, ha denunciat la participació de l'exèrcit espanyol en una 'guerra il·legal' a l'Afganistan per raons econòmiques i geostratègiques. Oliveres ha censurat també el paper de l'Estat espanyol pel que fa a la venda d'armes a l'Àfrica on segons un informe d'Intermón Oxfam és el segon país amb més volum de negoci, per darrere només dels Estats Units. Oliveres ha instat la ciutadania a informar-se millor del que succeeix al seu voltant per poder començar a exigir als governs i demanar-los responsabilitats. Mira aquesta entrevista a Cugat tv

Oliveres ha explicat que els darrers 25 anys hem assistit a la fi de la guerra freda i l'esfondrament del bloc socialista però que això no ha contribuït a millorar la situació dels països subdesenvolupats. En aquest sentit, Oliveres ha explicat que fa 25 anys els conflictes tenien el pretext de fons de la lluita ideològica est-oest tot i ser també de marcat caràcter econòmic. Actualment a ningú se li escapa la importància capital de la lluita pels recursos naturals.

Per això, ha dit que l'excusa del comunisme d'abans s'ha substituït per la del terrorisme, amb les mateixes conseqüències per aquests països que viuen el conflicte en primera persona.

En aquest sentit, Oliveres ha qualificat de 'guerra il·legal' la guerra d'Afganistan que segons afirma s'ha fet per interessos econòmics i geoestratègics. Són declaracions a Cugat.cat.

Arcadi Oliveres

L'Estat espanyol participa en una guerra il·legal a l'Afganistan i ara ens expliquen que s'han descobert, que feia temps que estaven descoberts, uns minerals riquísims que tothom vol.



Oliveres també ha criticat la política occidental de venda d'armes a aquests països en conflicte. El cas espanyol, ha destacat Oliveres, és especialment 'impresentable' a l'Àfrica.

Arcadi Oliveres

La posició espanyola és de les més impresentables que hi ha perquè és el segon país que més armes ven a l'Àfrica.



El president de la Unipau ha dit que en la majoria de visites dels caps d'estat occidentals a aquests països hi viatgen també representants de les empreses fabricants d'armes. En aquest sentit ha reclamat a la ciutadania que s'informi millor del que succeeix al seu voltant per poder començar a exigir més als governs i demanar-los responsabilitats.

Arcadi Oliveres ha estat el primer ponent de la primera jornada de la 25a edició del curs d'estiu de la Unipau, que enguany se celebra sota el títol 'Fer possible la pau'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.