Virginia Rodríguez: 'Que la justícia no sigui perfecta no vol dir que ens haguem de quedar de braços plegats'


  • Comparteix:

Virgina Rodríguez és membre del Grup de Treball de Justícia Penal d'Amnistia Internacional

Virgina Rodríguez és membre del Grup de Treball de Justícia Penal d'Amnistia Internacional

L'experta en dret i membre d'Amnistia Internacional Virgínia Rodríguez ha destacat la importància del dret internacional fent un repàs en la seva evolució al llarg de la història i mostrant també les seves millores. Rodríguez valora positivament l'evolució de la justícia internacional, tot i que accepta que li queda molt per millorar. La membre d'Amnistia Internacional ha participat aquest divendres en un taula rodona al Centre Borja en el marc del curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau). Mira l'entrevista a Cugat tv

Virgínia Rodríguez creu que 'encara que la justícia no sigui perfecte, no podem quedar-nos de braços creuats'. També ha destacat que aquests tribunals no pretenen robar sobirania als estats i que 'el lloc ideal per jutjar els crims és on s'han comès'. Això sí, aquesta justícia esdevé útil quan són els mateixos estats que no volen o no poden portar a judici un cas.

Virginia Rodríguez

Oblidem quan ho critiquem que hi ha víctimes que han patit aquests crims en la seva pròpia pell.


L'experta en dret creu que és una vergonya que països que són membres fixes de l'assemblea de la ONU, com Estats Units i Rússia, no hagin firmat l'Estatut de la Cort Penal Internacional. El cas dels Estats Units és més alarmant, diu, ja que George Bush va retirar la firma d'Estats Units després de l'11S per poder dur a terme el seu pla de seguretat.

Rodríguez no creu que veiem mai George Bush assegut al banc dels acusats.

Virginia Rodríguez

El missatge que es llançaria fent comparèixer a George Bush davant el Tribunal Penal Internacional seria un somni.



La membre d'Amnistia Internacional ha dit també que poc a poc s'està aconseguint que la justícia internacional es centri en les víctimes. Per Rodríguez és important perquè gràcies això les víctimes d'arreu del món tenen més fe en la justícia internacional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.