Baltasar Porcel, Medalla d'Honor de la ciutat a títol pòstum


Temes relacionats

Sant Cugat recorda Baltasar Porcel en el primer aniversari de la seva mort ( 1/jul/10)

Amics i coneguts de Baltasar Porcel elogien la seva tasca, més enllà de la literatura (14/mai/10)

'Els crims de la Casa Santa', la novel·la inacabada de Baltasar Porcel (19/abr/10)


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha concedit aquest dilluns la Medalla d'Honor de la ciutat a títol pòstum a l'escriptor i periodista Baltasar Porcel. La seva vídua, Maria Àngels Roque, ha estat l'encarregada de recollir la medalla en un acte a l'Ajuntament. L'alcalde, Lluís Recoder, ha presidit la cerimònia on tots els grups polítics han dedicat unes paraules a la figura de Porcel. Els portaveus han coincidit en el prestigi que ha donat l'escriptor a la ciutat i el compromís que Porcel sempre va mantenir amb la cultura i la llengua catalana.

L'alcade, Lluís Recoder, ha destacat que Porcel va dur el nom de Sant Cugat arreu i que ara és hora que Sant Cugat ho faci amb el seu nom.

Recoder també ha fet esment de la universalitat de l'autor.

Lluís Recoder

Ha estat un dels novelistes i escriptors més reconeguts arreu del país i arreu del món.


Després dels parlaments, Recoder ha procedit a l'entrega de la medalla i ha cedit la paraula a la vídua de l'escriptor, Maria Àngels Roque, que ha esmentat el compromís de Porcel amb la ciutadania. Així ho ha explicat en declaracions a Cugat.cat

Maria Àngels Roque

Estic molt emocionada d'aquest homenatge que s'ha fet al meu marit.


Baltasar Porcel va viure a Sant Cugat i va morir a la ciutat l'1 de juliol de 2009. Tot i ser mallorquí de naixement, va residir a Valldoreix durant 20 anys, temps durant el qual no va deixar d'implicar-se en tots aquells aspectes de la seva ciutat. Va obtenir nombrosos premis entre els quals destaquen el Premi Nacional de Literatura de la Generalitat de Catalunya i el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.

La cerimònia, que ha comptat amb la presència del director de l'Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, ha començat amb la lectura per part del director del 'Diari de Sant Cugat', Josep Maria Vallès, d'una columna de Porcel publicada a 'La Vanguardia' on va escriure durant anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.