Els nuclis residencials de les zones boscoses de la ciutat, a punt per a la campanya d'incendis


  • Comparteix:

La Floresta va patir un incendi l'any 2008

La Floresta va patir un incendi l'any 2008

Els nuclis residencials de la ciutat propers a les zones boscoses es preparen de cara al risc d'incendi que afecta la temporada d'estiu. Per això, la Generalitat ha publicat la guia 'Protegiu-vos dels incendis forestals', on es recullen els principals consells perquè els veïns d'aquests territoris, nombrosos a Sant Cugat, previnguin els incendis i sàpiguen actuar en conseqüència. No llençar burilles enceses, fer barbacoes només en zones autoritzades i no deixar escombraries en les zones agrícoles i boscoses són algunes de les recomanacions que proposa la guia.

L'orografia de les urbanitzacions de Sant Medir, Can Barata, Can Borrull, Sol i Aire, Mas Fortuny i la Colònia de Montserrat fan que siguin les zones de Sant Cugat amb més risc d'incendi durant la temporada d'estiu. Per això, els santcugatencs d'aquests territoris han de conèixer els protocols d'actuació en cas d'incendi i els principals consells per a prevenir-los.

La guia 'Protegiu-vos dels incendis forestals' és una bona eina preventiva i d'autoprotecció per dotar aquests veïns dels consells bàsics que necessiten per poder minimitzar al màxim els possibles danys a habitatges i urbanitzacions properes a zones forestals.

Així ho ha assegurat el secretari general del departament d'Interior, Joan Boada, que ha explicat els motius que els han dut a elaborar aquesta campanya.

Joan Boada

Per la necessitat d'informar a les persones que viuen en urbanitzacions de zones boscoses.


En cas d'incendi, el primer que cal fer és trucar al 112, remullar les parts amenaçades i tancar els interruptors de llum i de gas. Si, d'una banda, els afectats es troben dins l'immoble envoltats pel foc, han de tancar les portes i les finestres i romandre dins la llar amb les banyeres i les piques plenes d'aigua. La millor protecció serà la roba de cotó i llana i ajupir-se per respirar arran de terra. Si, per altra banda, l'incendi es produeix a camp obert, cal allunyar-se tan com sigui possible del foc en direcció oposada al vent i caminar cap a la zona on ja no hi hagi flames.

Els veïns també han pogut conèixer aquests consells a diverses reunions organitzades per l'Ajuntament, que han comptat amb els cossos i agents dels equips de seguretat que formen part de la campanya contra el risc d'incendis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.