L'Ajuntament rep als infants sahrauís amb la mirada posada en nous projectes


Temes relacionats

Ja són a la ciutat els nens sahrauís que passaran l'estiu amb famílies acollidores ( 6/jul/10)


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha donat la benvinguda aquest dimarts als nens i nenes sahrauís que passen l'estiu amb famílies santcugatenques, gràcies al projecte 'Vacances en Pau', que impulsa Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS). La ciutat ha acollit enguany cinc infants menys que l'any passat, perquè l'entitat coordinadora centra ara els seus esforços en la creació d'un projecte sanitari infantil al Sàhara Occidental.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha rebut la desena d'infants i les seves famílies d'acollida a la Sala de Plens. Recoder ha mostrat la seva solidaritat amb el poble sahrauí i ha destacat tot el que aquests nens i nenes poden aportar també a les famílies santcugatenques.

Lluís Recoder

Els nens donen a les famílies una alegria díficil de trobar a la nostra societat i també descobreixen petites coses molt importants per a ells.


El delegat del Front Polisari a Catalunya, Oulat Moussa, també ha presidit l'acte de rebuda i ha recordat la situació actual del conflicte que viu el Sàhara Occidental. Moussa ha destacat la nostra ciutat com una de les més 'implicades amb la cooperació al Sàhara'.

Oulat Moussa

L'Ajuntament és un dels més solidaris amb el Sàhara. Aviat s'obrirà un centre perquè els infants sahrauís puguin seguir els tractaments que reben a la ciutat.


L'agermanament amb la localitat sahrauí Daira d'Argub, la visita d'una delegació santcugatenca als camps de refugiats i la possibilitat que la ciutat dóna a infants sahrauís de viure dos mesos a Sant Cugat i rebre tractaments sanitaris són les principals raons que situen la ciutat com una de les més solidàries amb el Sàhara, segons Moussa.

Enguany però, la ciutat ha acollit cinc infants menys que l'any passat. L'SCAPS ha atribuït aquest descens a la reorientació de la partida pressupostària destinada al Sàhara Occidental cap a un nou projecte que permetrà que els infants segueixin al Sàhara els tractaments mèdics que reben a Sant Cugat.

En dóna altres detalls la coordinadora de l'entitat Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS), Neus Bosch.

Neus Bosch

En comparació amb l'any passat hi ha cinc nens menys, ja que tenim entre mans altres projectes que es coneixeran després de l'estiu.



L'SCAPS ha portat diversos grups d'infants sahrauís a Sant Cugat des del 1997. L'associació compta amb el suport de l'àrea de Solidaritat i Cooperació Internacional de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.