Més de 800 veïns de Can Trabal s'oposen a la construcció d'habitatge públic al barri


  • Comparteix:

Les finques de Can Trabal són majoritàriament unifamiliars i xalets.

Les finques de Can Trabal són majoritàriament unifamiliars i xalets.

Els veïns del barri de Can Trabal han entrat 800 signatures a l'ajuntament per demanar que s'aturi la construcció de 35 habitatges de lloguer de promoció pública a la zona. Els veïns demanen que el solar es destini a equipaments ja que creuen que la construcció d'habitatge públic desvaloritzarà el preu de les seves finques. Per la seva banda, l'alcalde no troba justificades les reclamacions ja que la prioritat de la ciutat és solucionar ara l'accés dels joves a un habitatge.

Els veïns han volgut aclarir que no s'oposen perquè els pisos siguin de protecció oficial sinò perquè es construiran en uns terrenys que en un principi s'havien de destinar-se a equipaments. Els veïns, a més, consideren que els pisos trencaran la imatge del barri on tot són cases de planta baixa. Segons Paquita Vila, veïna de Can Trabal, l'ajuntament ha canviat la qualificació dels terrenys sense consultar res a ningú.

Paquita Vila

L'ajuntament no ens ha explicat res i ha canviat la qualificació dels terrenys i vol fer pisos en una zona residencial.


De la seva banda, l'alcalde ha defensat l'actuació de l'ajuntament ja que la prioritat del consistori és fer pisos de protecció oficial perquè els joves de la ciutat es puguin quedar a Sant Cugat. L'alcalde, que ha demanat comprensió als veïns, ha subratllat, a més, que la construcció d'habitatge públic a la zona no distorsionarà el paisatge.

Lluís Recoder

La nostra prioritat és que la gent jove es quedi a Sant Cugat. Els habitatges es faran integrats a l'entorn, es clar.


El Partit dels Socialistes, per la seva banda, en un comunicat, s'ha solidaritzat amb la postura del consistori. El PSC entén que els veïns defensin els seus interessos però considera una prioritat que a Sant Cugat es faci habitatge social.

Jordi Menéndez

Tot i que és just que els veïns defensin els seus interessos, no creiem que tinguin raó i nosaltres estem d'acord amb l'ajuntament.


El grup socialista ha volgut afegir, però, que l'ajuntament hauria d'haver arribat a un acord amb els veïns abans de definir el projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.