L'Ajuntament dóna la benvinguda als nens russos orfes que passaran l'estiu amb famílies santcugatenques


  • Comparteix:

Sant Cugat ha donat la benvinguda als 15 nens orfes russos que passen l'estiu amb famílies de la nostra ciutat. L'alcalde ha destacat els forts lligams que s'han establert entre les famílies i els infants acollits. El projecte, que ja porta set anys de rodatge, compta amb el suport del ministeri d'Educació rus.

Els 15 infants, que viuen en orfenats de la zona de Moscou, passen, des de fa set anys, sis setmanes de l'estiu amb una família santcugatenca. El 2003, l'escola Àgora va proposar a aquestes famílies acollir nens i nenes russos a través de l'Associació de Famílies Adoptants de Rússia (Asfaru).

L'alcalde, Lluís Recoder, ha lloat les fortes relacions que s'han establert entre les famílies i els nens i nenes acollits, i que fan que les famílies se sentin responsables d'aquest infants.

Lluís Recoder

Els nens porten anys venint, han pogut estrènyer llaços amb famílies de Sant Cugat. Es mostra l'esperit solidari de molta gent de Sant Cugat.



El president de l'Associació de Famílies Acollidores d'Infants a Sant Cugat (AFAISC), Vicente Calvo, ha explicat que l'objectiu d'aquesta iniciativa és donar-los noves perspectives.

Vicente Calvo

L'objectiu és clar. Que els nens aprenguin una altra cultura i que es desenvolupi un lligam afectiu amb les famílies.




La també membre de l'AFAISC Noemí Godàs ha destacat la importància d'introduir els infants en un entorn familiar sa i lliure de violència.

Noemí Godàs

La idea d'aquesta acollida és que convisquin amb una família i sàpiguen com es viu en família i siguin com uns nens normals.




L'acte ha comptat amb la presència d'una representant del govern rus i de la directora d'un dels orfenats d'on provenen els nens. La recepció ha acabat amb una fotografia de família i un aperitiu per a tots els presents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.