La representant santcugatenca a l'última sessió del European Youth Parliament fa un bon balanç de la trobada


Temes relacionats

Presència santcugatenca a la sessió letona del Parlament Europeu de Joves (12/ago/10)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una sessió del EYP

Imatge d'arxiu d'una sessió del EYP

La santcugatenca i mediadora de la darrera sessió del European Youth Parliament (EYP), Adriana Díaz, fa un balanç positiu de la trobada nacional que s'ha celebrat aquesta setmana a Letònia. Els joves, reunits des de dijous passat fins diumenge, han escollit els membres letons que representaran el seu país a les properes sessions internacionals. Els quatre representants de la delegació espanyola han exercit com a periodistes de la sessió i com a mediadors dels debats que han sorgit durant la trobada.

El EYP va néixer amb la intenció de donar veu als joves europeus i proporcionar-los l'oportunitat de decidir sobre les decisions que afecten la Unió Europea i els seus respectius països. D'aquesta manera, l'objectiu del EYP és reunir nois i noies amb opinions diferents sobre temes d'actualitat per fomentar el debat i la participació.

L'organització juvenil divideix les seves trobades en sessions internacionals, fòrums i sessions nacionals. Un exemple d'aquestes darreres és la sessió celebrada a Riga, Letònia, aquesta setmana, on s'han escollit els representants letons que formaran part de l'associació europeista en les properes sessions internacionals. En aquesta trobada han assistit quatre representants espanyols, dos dels quals han redactat els articles de la sessió i dos més han mediat els debats que han sorgit durant l'acte.

La santcugatenca i mediadora de la sessió, Adriana Díaz, ha valorat positivament la trobada. Són declaracions a Cugat.cat.

Adriana Díaz

El nivell d'anglès allà és molt bo. Tenen idees bastant bones. Fem una valoració molt positiva.


Els primers reptes internacionals dels letons escollits seran les cites internacionals de l'any vinent, a Ucraïna a la tardor, a Grècia a la primavera i a França a l'estiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.