Diverses farmàcies de la ciutat tenen en estoc vacunes contra el rotavirus, en quarentena des del març


  • Comparteix:

Farmàcies de la ciutat tenen en estoc vacunes contra el rotavirus

Farmàcies de la ciutat tenen en estoc vacunes contra el rotavirus

Cinc farmàcies de la ciutat continuen tenint en estoc lots de vacunes contra el rotavirus, responsable de la gastroenteritis greu en infants menors de cinc anys. Els medicaments, el Rotarix i el RotaTeq, es van deixar de distribuir al març a causa de la detecció de virus porcí a les vacunes que, tot i que no té conseqüències per a la salut, afecta la qualitat del producte.

L'estat espanyol ha estat l'únic a Europa que ha demanat la suspensió de la distribució dels lots de vacunes contra el rotavirus pel defecte de qualitat dels fàrmacs. Segons un informe de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris emès el juliol i al qual ha tingut accés Cugat.cat, el virus porcí no provoca cap malaltia en humans. L'associació afirma que es mantindrà la restricció de venda de lots fins que el laboratori encarregat de la fabricació solucioni el problema de qualitat. L'agència, però, no veu motius per a restringir-ne l'ús en l'àmbit europeu.

Tot i això, diverses farmàcies de Sant Cugat continuen tenint en estoc les vacunes Rotarix i Rotateq. És el cas de la farmàcia Parc Central, que no ha distribuït el producte. Ho explica a Cugat.cat la responsable de l'establiment, Maria José Arévalo.

Maria Jose

Tenim lots de Rotarix, però estan apartats des que ens va arribar la informació per part del ministeri de Sanitat.



D'altra banda, la responsable de la farmàcia Ruiz de Bustillo, Mònica Blàzquez, també ha afirmat que té vacunes en estoc, però que no ha rebut cap demanda del medicament.

Mònica Blàzquez

Els metges no la demanen. Tenim vacunes en estoc, però el medicament no està retirat i no ens podem desfer dels lots.



Tan sols la farmàcia Pinto, situada a Valldoreix, va distribuir la vacuna abans de la demanda de la suspensió al març per part de Sanitat. En el moment de conèixer la informació, l'establiment va retirar l'estoc dels medicaments contra el rotavirus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.