Els santcugatencs, tranquils davant l'augment de robatoris a través d'informacions de les xarxes socials


  • Comparteix:

La invasió de la privacitat a través de les xarxes socials no preocupa els santcugatencs, tot i que els lladres utilitzen cada cop més aquestes eines per obtenir informació sobre l'entrada i sortida dels habitants del seu domicili durant les vacances. Els santcugatencs consultats per Cugat.cat reconeixen que 'cal anar en compte' a l'hora de fer servir Facebook i Twitter, però afirmen que 'la privacitat es pot controlar si un mateix vigila'.

L'ús de telèfons mòbils amb opcions de geoposicionament i els comentaris públics a les xarxes socials on l'usuari informa a cada moment de les seves activitats són eines molt útils per als lladres, que cada cop més utilitzen les xarxes socials per accedir a informacions confidencials i saber quan els usuaris surten de casa per entrar-hi a robar. L'acceptació de sol·licituds d'amistat fetes per desconeguts incrementa la vulnerabilitat i, fins i tot, la policia adverteix als ciutadans que no faci públics els seus plans d'estiueig com a mesura de seguretat.

Tot i això, els santcugatencs consultats per Cugat.cat no es mostren preocupats davant la possible invasió de la seva intimitat a través de xarxes socials com Facebook i Twitter. Tot i que molts d'ells són usuaris de les xarxes socials, afirmen que 'la privacitat se la construeix un mateix' i que 'si es va en compte, no passa res'.

Santcugatencs

Segur que hi ha una part incontrolable, però també hi ha una part que pots controlar. / No s'ha de posar que marxes de vacances. / Hi ha moltes eines per aconseguir dades privades.


No protegir el perfil, enunciar les activitats que es duen a terme i acceptar sol·licituds d'amistats desconegudes són accions que fan créixer la vulnerabilitat dels usuaris en aquestes xarxes i faciliten informació als lladres. Per aquests motius, la policia recomana que els usuaris vagin en compte i siguin conscients de les conseqüències a l'hora d'informar sobre la seva intimitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.