Onze joves de Sant Cugat de l'entitat 'Rostros, Colores i Sueños' construeixen una biblioteca a Nicaragua


Temes relacionats

Una desena de joves santcugatencs viatjaran a Nicaragua de la mà de l'associació 'Rostros, colores y sueños' (13/jul/10)

'Rostros, colores y sueños' es presenta en societat amb un projecte a Nicaragua ( 8/abr/10)

José Aragón: 'Volem que la gent d'aquí vagi a Nicaragua perquè coneguin de primera mà les necessitats que té el poble' ( 8/abr/10)

Neix a Sant Cugat l'entitat 'Rostros, Colores y sueños' per ajudar el poble de Nicaragua ( 7/abr/10)


  • Comparteix:

Inauguració de la biblioteca a Tipitapa

Inauguració de la biblioteca a Tipitapa

Onze joves santcugatencs han participat aquest estiu en un projecte de cooperació de l'associació local 'Rostros, colores y sueños' a Nicaragua. Els voluntaris han construït una biblioteca, han organitzat tallers i han creat una cooperativa artesanal de tapissos per ajudar la comunitat del municipi de Tipitapa, a Colama. L'entitat assegura que el projecte ha estat tot un èxit i ja treballa en la creació d'un centre cívic a la població nicaragüenca.

Onze joves d'entre 16 i 17 anys de Sant Cugat i una pedagoga experta en art-teràpia de l'associació santcugatenca 'Rostros, colores y sueños' han viatjat durant gairebé un mes en una expedició de cooperació a Nicaragua. L'objectiu era la creació d'una biblioteca, que es va inaugurar ara fa dues setmanes i on ja s'hi fan tallers de lectura.

La presidenta de l'entitat, Esther Rodríguez, ha explicat a Cugat.cat que la tipoligia i les característiques de la població de Tipitapa, sense aigua ni llum i amb molt poca cohesió social, han fet que el repte de creació de la biblioteca hagi estat més complicat. Tot i això, l'entitat ha qualificat el projecte d''èxit' i de 'molt enriquidor', ja que ha aconseguit la participació de tota la comunitat.

Esther Rodríguez

Estem contentíssims, al principi no s'acostaven i el dia de la inauguració va participar-hi tothom. Hi ha vegades que hi van tants nens que no hi caben.


La biblioteca, que ha estat batejada amb el nom de l'associació, conté uns 500 llibres per a totes les edats i organitza tallers de lectura, que podrien prosperar en tallers de teatre en un futur. A més, l'associació també ha treballat en la creació d'una cooperativa artesanal de tapissos amb 14 dones i un home. El projecte, que va començar com un espai on dibuixar com seria la seva comunitat ideal en un futur, es podria convertir en un segon motor econòmic de la població, que viu de tallar i vendre llenya.

Rodríguez ha assegurat que la població que van trobar quan van arribar i la que van deixar quan van marxar no tenia res a veure.

Esther Rodríguez

Vam arribar i hi havia una comunitat i quan vam marxar era una altra. Ells s'ho han de creure, emocionalment hi ha hagut un abans i un després.





Durant la seva estada, els voluntaris han pogut mantenir diverses reunions amb càrrecs de l'administració de Nicaragua i amb el seu vicepresident, Jaime Morales Carazo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.