Sant Cugat se suma a les mostres de satisfacció per l'alliberament de Vilalta i Pascual


Temes relacionats

Barcelona Acció Solidària, esperançada pel possible alliberament dels cooperants (25/feb/10)

Sant Cugat demana l'alliberament dels cooperants segrestats a Mauritània (18/gen/10)

Concentració dels treballadors de Tabasa en suport als segrestats a Mauritània ( 4/des/09)


  • Comparteix:

Roque i Vilalta a l'arribada a l'aeroport de Barcelona / Font: www.3cat24.cat

Roque i Vilalta a l'arribada a l'aeroport de Barcelona / Font: www.3cat24.cat

Sant Cugat rep amb satisfacció i valora molt positivament l'alliberament oficial dels cooperants catalans Roque Pascual i Albert Vilalta, segrestats des de feia nou mesos a Mauritània. Així ho ha dit l'alcaldessa accidental, Marta Subirà, que ha recordat que la ciutat ja va demanar el seu alliberament en una declaració institucional a principis d'any. Els dos cooperants han arribat aquesta matinada passada a Barcelona.

El ple municipal, a través d'una declaració institucional, va demanar el gener passat l'alliberament immediat i sense condicions dels cooperants segrestats a Mauritània. Ara, un cop confirmat oficialment el seu alliberament, l'alcaldessa accidental, Marta Subirà, ha expressat la satisfacció del municipi pel final del procés de negociació, que ha culminat amb la posada en llibertat de Vilalta i Pascual. Són declaracions a Cugat.cat.

Marta Subirà

Com que en el seu moment el ple va aprovar una moció condemnant els segrestos, en aquests moments estem contents i esperançats.


L'operació d'alliberament dels cooperants s'ha produït després que fa una setmana Omar Saharaoui, a qui es considera el principal responsable del segrest, fos extradit des de Mauritània, on havia estat condemnat a 12 anys de presó. Aquest fet, juntament amb el pagament d'un rescat d'entre cinc i deu milions d'euros segons la cadena de televisió àrab Al-Arabiya, hauria estat clau per alliberar Vilalta i Pascual.

Després de 268 dies en mans d'Al-Qaeda del Magreb Islàmic, aquest és el segrest més llarg que hi ha hagut a la zona. Aquest dimecres es farà a la plaça del Rei de Barcelona l'última concentració de suport als cooperants i per celebrar--ne l'alliberament.

Els treballadors de Tabasa, empresa que gestiona els túnels de Vallvidrera i de la qual Albert Vilalta és director general, han expressat també a través d'un comunicat la seva satisfacció i alegria per l'alliberament dels cooperants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.