La delegació local d'Intermón Oxfam alerta de la crisi alimentària que pateix el Níger


Temes relacionats

Sant Cugat destina 10.000 euros a cobrir les necessitats bàsiques de la població pakistanesa (18/ago/10)

Intermon Oxfam demana la col·laboració de Sant Cugat per ajudar la població pakistanesa (17/ago/10)


  • Comparteix:

El Níger pateix les inundacions més importants dels darrers anys / Font: Notícias Yahoo

El Níger pateix les inundacions més importants dels darrers anys / Font: Notícias Yahoo

La delegació santcugatenca d'Intermón Oxfam fa una crida a la col·laboració per fer arribar ajuda urgentment al Níger, fortament castigat per les pitjors inundacions dels darrers anys. L'entitat alerta que la crisi alimentària que pateix el país africà s'ha agreujat els darrers dies a causa de les fortes pluges que han destruït molts cultius. D'altra banda, l'ONG ha reconegut l'esforç de l'Ajuntament amb els 10.000 euros que ha destinat a cobrir les necessitats bàsiques de la població pakistanesa.

Segons estimacions de les Nacions Unides (ONU), més de 110.000 persones s'han vist afectades per les inundacions al Níger, que se sumen a les prop de vuit milions amenaçades per la fam. La crescuda del riu Níger, al seu pas per la capital, Niamey, ha estat la més gran dels darrers 80 anys i ha arrasat camps de cultiu i vivendes. Aquesta situació incideix en la delicada situació alimentària del país, ja que els camps estaven a dos mesos de la collita i les reserves d'aliments s'estan esgotant.

El coordinador local d'Intermón Oxfam, Ton Marimon, ha explicat a Cugat.cat que el Níger ha passat en un mes d'una situació de sequera extrema a les inundacions. Marimon ha demanat la col·laboració ciutadana i ha explicat les tasques de l'ONG a la zona.

Ton Marimon

El que fem és subministrar aigua potable i proporcionar els mitjans sanitaris perquè no hi hagi infeccions.


D'altra banda, el coordinador local d'Intermón Oxfam ha valorat positivament l'aportació de 10.000 euros de l'Ajuntament als afectats per les inundacions del Pakistan, sobretot tenint en compte la situació econòmica.

Ton Marimon

Valorem positivament la resposta que normalment ofereix l'Ajuntament, tenint en compte la reducció de partides públiques.


Els 10.000 euros del consistori serviran per cobrir les tasques d'Intermón Oxfam a la zona més afectada del Pakistan, que passen per la potabilització de l'aigua i l'abastiment d'aliments de primera necessitat als afectats i medicaments bàsics als hospitals de campanya. El consistori no descarta oferir una segona donació econòmica de cara a l'inici de la reconstrucció del Pakistan.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.