El Centre de Restauració de Béns Mobles estudiarà les restes del general Prim


Temes relacionats

Es fan públiques les primeres dades de l'estudi de la tomba de Pere el Gran (23/mar/10)

El Centre de Restauració de Béns Mobles estudia les restes de Pere el Gran (19/mar/10)


  • Comparteix:

Mausoleu del general Prim al cementiri de Reus / Font: Diari de Tarragona

Mausoleu del general Prim al cementiri de Reus / Font: Diari de Tarragona

Un equip de tècnics del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, situat a Valldoreix, durà a terme un estudi del mausoleu del general Prim, en el marc d'un projecte de l'Ajuntament de Reus per restaurar el seu sarcòfag. El procés, que començarà al setembre, utilitzarà la tecnologia que ja es va fer servir en l'estudi de les restes de Pere el Gran i inclourà l'obertura del sarcòfag, el fèretre i la tomba, que conserven el cos momificat del mític general.

El reusenc Joan Prim i Prats, conegut com a general Prim, va morir ara fa 140 anys assassinat per sis pistolers que van disparar contra el seu cotxe a Madrid. Fa 39 anys el seu cadàver va arribar a la seva ciutat natal i ara l'Ajuntament de Reus vol comprobar l'estat de les restes del que va ser president espanyol al 1869.

La primera fase dels treballs comptarà amb un equip del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat que identificarà els processos de degradació, les causes i l'estat de conservació del cos momificat. Si no és possible accedir físicament a les restes perquè la tomba podria estar segellada, s'analitzarà l'estat del cos embalsamat amb una endoscòpia que examinarà el seu interior i s'extrauran les mostres necessàries. Aquesta tècnica ja la van utilitzar els especialistes del centre de la Generalitat situat a la nostra ciutat per analitzar les restes del rei de la Corona de Catalunya i Aragó Pere el Gran, que es van traslladar de Santes Creus a Valldoreix.

L'estudi previ de restauració es farà al mateix mausoleu del general Prim al cementiri de Reus, però si els tècnics es troben amb dificultats, les restes es traslladaran a Sant Cugat. Aquest diagnòstic, que començarà al setembre i acabarà a principis de novembre, costarà 37.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.