El nou calendari escolar marca la tornada a la feina dels docents santcugatencs


  • Comparteix:

Els alumnes santcugatencs començaran el curs escolar el 7 de setembre

Els alumnes santcugatencs començaran el curs escolar el 7 de setembre

El nou curs escolar arriba aquest setembre marcat per l'entrada en funcionament del nou calendari. La comunitat educativa ja ha començat la seva activitat laboral i ho ha fet de manera reivindicativa. Segons els docents, l'avançament de l'inici del curs escolar una setmana afectarà negativament la correcta preparació de les classes. La regidora d'Educació, Esther Salat, es mostra optimista i creu que les novetats incorporades enguany no han d'afectar les escoles de la ciutat.

La regidora d'Educació, Esther Salat, considera que la implantació del nou calendari escolar no ha d'afectar negativament l'inici de les classes, perquè els mestres ja van tenir temps de preparar-les durant el mes de juliol. A més, destaca que els professors hauran de canviar les seves dinàmiques de treball per adaptar-se a les novetats que marca el calendari. Són declaracions a Cugat.cat.

Esther Salat

Potser aquest any d'impàs els agafa desorganitzats, però amb l'experiència dels propers cursos s'anirà solucionant.


Les matriculacions del curs 2010-2011 als centres escolars de Sant Cugat s'han mantingut en xifres totals respecte del curs anterior. L'única novetat d'enguany és el nombre d'alumnes d'educació infantil, que ha crescut considerablement en els infants de P3. Segons Salat, el departament d'Educació ja ha solucionat aquest allau de matriculacions ampliant les ràtios d'algunes escoles i creant un grup més de P3.

La regidora d'Educació ha recordat, a més, que Sant Cugat rep nous estudiants durant tot l'any i això dificulta la previsió de matriculacions.

Esther Salat

Es difícil fer la previsió de matriculacions en funció del padró, perquè Sant Cugat és una ciutat receptora de famílies durant tot l'any.


La ciutat inicia el nou curs escolar amb novetats, també, pel que fa als equipaments. Comença la construcció del nou edifici d'educació infantil per a l'escola Catalunya i el nou institut Leonardo da Vinci. Es durà a terme la rehabilitació integral de l'escola Nostra Senyora de Montserrat, l'arrenjament del patí de l'escola Joan Maragall i s'instal·larà l'ascensor a l'Escola d'Art, que està previst que entri en funcionament en els propers dos mesos. I a més, ja s'han cimentat els accessos a l'escola de la Floresta.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Aqui al nostre Païs estem molt desorganitzats.Mireu a Europa (on nosaltres diem que també en formem part) comencen el dia 1 de setembre.... Oh! es que son "supermans"? Noooo.Al gener comencen el dia 1.Ah! hi fan la setmana "blanca" al febrer. Be, no se aqui cada vegada que ens volem acostar a Europa sembla que hi ha al-lergia.... Jo quan anava a "cole" començava el curs l´1 de setembre i acabava el 15 de juliol,teniem una tarda festa i el dissabte al matí teniem classe.teniem classe de 9 del matí fins 2/4 d´1.A la tarda feiem Música (ben feta) apreniem Solfeig i Piano.Ah! no em considero una analfabeta

Montserrat Calduch i Triguero. Enviat el 2/set/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.