Un advocat gironí demanda una web santcugatenca per publicar la seva necrològica


  • Comparteix:

L'advocat Carles Mascort/ El Punt

L'advocat Carles Mascort/ El Punt

L'advocat gironí Carles Mascort ha presentat una demanda contra la web Rememori.com, amb seu a Sant Cugat, per publicar la seva necrològica. El lletrat demana a l'empresa d'internet, que es dedica a publicar necrològiques, que retiri d'immediat l'esquela i una indemnització pels danys morals, econòmics i professionals que li ha ocasionat la publicació de la seva mort a la xarxa. A l'empresa demandada no li consta encara oficialment la petició de Mascort, però en declaracions a Cugat.cat ha assegurat que ha començat una investigació per saber quin ha estat el motiu de l'error.

Carles Mascort es va adonar que hi havia una esquela seva publicada a internet de manera circumstancial, quan va anar a fer unes gestions a una entitat i la persona que el va atendre li va dir que s'alegrava de que estigués viu perquè havia vist a internet la seva esquela. El lletrat va pensar primerament que es tractava d'una broma.

Carles Mascort havia de ser l'alcaldable per Convergència i Unió a la ciutat de Girona a les últimes eleccions municipal. L'advocat va decidir finalment no presentar-se ja que havia rebut diverses amenaces perquè no presentés la seva candidatura. Mascort, quan ha vist la seva esquela publicada a internet, ha pensat primerament que estava relacionat amb les amenaces que va patir fa quatre anys. Ara, pensa que un tema no té res a veure amb l'altre i que es tracta d'un 'error'.

L'advocat gironí ha explicat a Cugat.cat que l'empresa no s'ha posat en contacte amb ell i que ha pres mesures legals.

Carles Mascort

He aixecat un acte notarial per donar constància de tot. Per mi és un problema greu. Per internet la primera referència que surt és la meva esquela.



Per la seva part, la directora general de Rememori.com, Elvira Abajas, ha declarat a Cugat.cat que han tingut informació de la demanda per la premsa. L'empresa demandada assegura que ha borrat ja la necrològica de la seva pàgina web i que el fet es deu a un error i ha obert una investigació per saber quina ha estat la causa.

Elvira Abajas

Lamentablement això ha succeït i estem investigant com ha pogut passar.






L'esquela del lletrat gironí ha estat publicada a la xarxa durant quatre mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.