Trasllat o tancament del zoo de Cal Castillo en vuit anys


  • Comparteix:

El nucli zoològic Cal Castillo, a Sol i Aire, haurà de canviar d'ubicació o tancar les seves portes en un període de vuit anys. Així es desprén del conveni que el seu propietari, José Castillo, ha signat amb l'Ajuntament amb l'objectiu que la parcel·la compleixi amb la qualificació urbanística que li correspon. La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, recorda que el terreny que acull una setantena d'animals es troba en una zona forestal, incompatible amb aquesta activitat.

Esterilitzar els animals del zoo, no augmentar-ne el nombre i garantir unes condicions d'higiene i seguretat són els requisits que el consistori ha marcat a Castillo per tal de concedir-li una llicència ambiental provisional. Aquest certificat li permetrà seguir l'activitat fins al 2018, moment en què haurà de legalitzar de nou la situació, ja sigui canviant de lloc el zoològic o tancant definitivament.

La tinenta d'alcalde de medi Ambient, Marta Subirà, ha detallat a Cugat.cat el per què s'ha fixat l'ultimàtum de vuit anys.

Marta Subirà

Hem donat aquest termini de vuit anys perquè els animals que hi ha al zoo vagin desapareixent de manera natural.





El propietari del Nucli Zoològic, José Castillo, creu que és un bon acord i confia que el 2018 podrà donar continuïtat al projecte.

José Castillo

Al cap de vuit anys no sé què faré. Si algú se'ls emportarà, si jo els regalaré o si algu hi estarà interessat.




El Nucli Zoològic Cal Castillo, situat a Sol i Aire, manté una setantena d'animals d'11 espècies diferents, entre d'altres, porcs senglars, burros catalans i daines. El propietari considera que el zoo és també un servei públic per a la ciutadania, ja que ofereix visites gratuïtes a particulars i centres docents els caps de setmana.

L'Ajuntament i la propietat han arribat finalment a un acord que ha de posar solució a la presència d'animals en un terreny forestal i sense unes condicions regulades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.