La UIP tanca les portes amb 110 persones i una alta participació


  • Comparteix:

La Universitat Internacional de la Pau ha tancat les seves portes amb una edició marcada per l'alt grau de participació d'un públic cada cop més jove. L'organització es planteja reduir el nombre de ponències perquè els alumnes puguin aprofundir més en el contingut de les exposicions. La 18 edició de la UIP ha comptat enguany ha una participació de 110 persones.

El periodista José María Perceval ha estat, com cada any, l'encarregat tancar les jornades. Aquesta edició de la UIP ha rebut la participació d'un públic més jove, en molts casos, procedent de l'estranger, que s'ha volcat activament en les ponències.

Aquest elevat interès ha topat amb l'important gruix d'activitats que ha impedit que els assistents poguessin reflexionar a fons dels continguts. Aquest aspecte ha motivat que els organitzadors es plantegin una reorientació de les jornades de cara l'any vinent. Escoltem Germán Llerena:

Germán Llerena

Poder aprofundir en els visitants que hem tingut de fora. Podríem treure càrrega d'activitat i aprofundir més. La gent ha estat molt participativa.


El tema d'enguany, la relació entre poder i violència, s'ha desgranat des de diversos punts de vista que han enfocat la violència com una lluita o com a gestió de conflictes. Aquest any, els discursos han donat una nova dimensió al concepte de globalització, tal i com ens explica Germán Llerena:

Germán Llerena

El canvi del que es coneixia com a globalització ha estat substituït per l'unilateralisme. I aquests conceptes han estat presents.


Tot i que enguany la UIP ha tingut 40 inscripcions menys, els organitzadors han fet una valoració molt positiva del nivell d'assistència a les diferents activitats. Com era d'esperar, la conferència del premi Nobel de la Pau, Adolfo Pérez Esquivel, ha batut rècords d'assistència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.