Les actuacions musicals prenen força a la celebració de la Diada Nacional


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la Diada Nacional de Catalunya a Sant Cugat

Imatge d'arxiu de la Diada Nacional de Catalunya a Sant Cugat

La interpretació del Cant dels Ocells a càrrec de Guillem Pareja i l'actuació del quartet Hekàteros són dos dels punts forts dels actes oficials de la Diada Nacional d'enguany a la ciutat. L'Onze de Setembre d'enguany seguirà el guió dels darrers anys amb les ja tradicionals ofrenes florals a la plaça de Rafael Casanova, l'hissada de la senyera i la ballada de sardanes, entre d'altres. L'EMD de Valldoreix se sumarà també als actes de la festa nacional amb una conferència sobre la Guerra de Successió i la cantada dels himnes de Valldoreix i Catalunya a càrrec de la Coral Harmonia, a més d'altres propostes.

La Diada Nacional arrencarà aquest dissabte al matí amb la trobada de les entitats i els partits polítics a partir de les nou del matí a la plaça de Rafael Casanova amb les ofrenes florals en record del Conseller en Cap de la Generalitat de la Barcelona assetjada de 1714. L'ofrena anirà acompanyada del cant dels Segadors a càrrec de la coral la Lira.

Posteriorment, al punt del migdia, es farà l'hissada de la senyera a la plaça de la Vila i la interpretació del Cant dels Ocells a càrrec de Guillem Pareja. Aquesta actuació i la del quartet Hekàteros, després del missatge institucional de l'alcalde, són prou motiu, segons el tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, perquè els santcugatencs se sumin a aquesta jornada festiva i reivindicativa. Són declaracions a Cugat.cat.

Joan Recasens

Anem fent més amenes les actuacions musicals, que són de molta qualitat. Per això provoquen que hi vagi gent a escoltar-les.




La tarda estarà dedicada a les sardanes amb l'actuació de la Cobla Principal del Llobregat, a les cinc al Casal de Gent Gran de la Floresta, i a les set a la plaça d'Octavià.

La jornada es tancarà amb el concert del cantautor Pere Codó, a les deu de la nit al Claustre del Monestir.

Valldoreix començarà els actes institucionals a partir del migdia amb una conferència sobre el paper del valldoreixenc Francesc Busquets a la Guerra de Successió que es farà a la sala de plens de l'EMD. Ho ha explicat la presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu. Són declaracions a Cugat.cat.

Montserrat Turu

Començarem amb una conferència sobre Francesc Busquets i farem el discurs institucional.






La jornada finalitzarà amb un petit refrigeri ofert a la plaça Onze de Setembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.