El Centre d'Acollida d'Animals de Barcelona lliurava exemplars a Cal Castillo, malgrat ser un zoo il·legal


Temes relacionats

Trasllat o tancament del zoo de Cal Castillo en vuit anys ( 5/set/10)

Els animals del nucli zoològic de Cal Castillo, en risc en cas d'incendi forestal a la zona (19/ago/09)


  • Comparteix:

José Castillo alimentant els animals del nucli zoològic

José Castillo alimentant els animals del nucli zoològic

El Centre d'Acollida d'Animals de Companyia (CAAC), que pertany a l'Agència de Salut Pública de l'Ajuntament de Barcelona, entregava, fins la setmana passada, animals a Cal Castillo, un nucli zoològic il·legal. El propietari del zoo de Sol i Aire, José Castillo, disposa de documents que certifiquen les donacions fetes per l'ens públic. De la seva banda, fonts de l'Agència de Salut Pública han reconegut que traspassen la custòdia d'animals a diversos centres sense comprovar-ne la legalitat ja que els receptors són els responsables de la seva situació legal.

Les donacions han estat la principal forma de recepció d'animals al zoo de Cal Castillo, que compta amb una setantena d'animals. El seu propietari, José Castillo, assegura que una bona part dels exemplars provenen del Centre d'Acollida d'Animals de Companyia, l'antiga gossera de l'Ajuntament de Barcelona.

Segons Castillo, membres de l'ens públic s'han personat nombroses vegades al nucli zoològic santcugatenc per lliurar en custòdia exemplars de diverses espècies. Les entregues quedaven registrades a través de comprovants. L'escoltem.

José Castillo

Ens porten animals des del CAAC en gàbies. Signem un document conforme la institució em lliura les espècies.




El Centre d'Acollida d'Animals de Companyia reconeix que lliura exemplars a particulars i a una quinzena de residències d'animals, entre elles, el zoo situat a Sol i Aire. Fonts de l'Agència de Salut Pública, de qui depèn el centre d'acollida, han explicat a Cugat.cat que no comproven la legalitat dels centres receptors dels exemplars, aquesta és una responsabilitat dels d'aquests nuclis zoològics..

De la seva banda, el consistori santcugatenc ha signat recentment un conveni amb Castillo per regular la situació del zoo i concedir-li la llicència ambiental provisional. L'acord estableix que el nucli zoològic ja no pot rebre més animals. En aquest sentit, la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha assegurat a Cugat.cat que s'informarà al CAAC de la nova situació de Cal Castillo que, amb el conveni signat, ja no pot acceptar nous animals.

El Centre d'Acollida d'Animals de Companyia es troba a la carretera de l'Arrabassada i, en aplicació de la Llei de Protecció d'Animals, té prohibida l'eutanàsia, a excepció que un veterinari la peescrigui.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.