Sant Cugat redueix un 20% els residus que enviava a l'abocador fa 10 anys


Temes relacionats

El nou Centre de Residus del Vallès Occidental donarà servei a Sant Cugat (10/set/10)


  • Comparteix:

ELs residus de Sant CUgat es tracten a la planta de Vacarisses

ELs residus de Sant CUgat es tracten a la planta de Vacarisses

Sant Cugat envia a l'abocador un 20% menys de residus que fa 10 anys. L'any 2009, últim exercici del què es disposen xifres, la ciutat va produir unes 59.000 tones de residus, el que equival a 2'06 quilos diaris per santcugatenc. Un 70% de la brossa generada va acabar a l'abocador de Coll Cardús, a Vacarisses, on es dipositaven les restes fins a l'entrada en funcionament del nou Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental, i la resta, gairebé un 30%, es va recuperar gràcies a la recollida selectiva.

Dels 2,06 quilos de brossa que cada santcugatenc va generar al dia durant el 2009, un i mig van acabar a l'abocador. La resta es va poder recuperar gràcies a la recollida selectiva. L'any 2000, primera onada de xifres publicada per l'Agència Catalana de Residus, cada ciutadà produïa 2,20 quilos de brossa al dia.

La recollida selectiva ha evitat que més de 16.000 tones de residus acabessin a l'abocador, el que suposa un 27% del total generat a la ciutat. Fa deu anys, només el 7,32% d'escombraries es processaven abans d'arribar a l'abocador.

Sant Cugat se situa tercera en el rànquing d'aportació de residus de les ciutats vallesanes per darrera de Sabadell i Terrassa. Les cocapitals generen el 31% i el 24% del total, respectivament, mentre que Sant Cugat envia a l'abocador un 19%.

A partir d'ara, els residus que genera Sant Cugat seran tractats al Centre de Residus del Vallès Occidental, inaugurat la setmana passada. L'equipament, ubicat a Vacarisses, incorpora un nou sistema de tractament de deixalles que permet un millor triatge de materials recuperables. La instal·lació, que ocupa una superfície total de 44.000 metres quadrats, sotmet els residus a un tractament mecànic i biològic per recuperar més materials reaprofitables. La previsió és reduir un 50% les quantitats de deixalles que arriben al dipòsit. L'entrada en funcionament de la planta permetrà el tancament de l'abocador controlat de Coll Cardús, actiu des de fa 45 anys i a punt d'arribar al límit de capacitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.