Els treballadors de FGC moderen les protestes i respecten els serveis mínims del vespre


Temes relacionats

Es respecten els serveis mínims de FGC en la segona aturada de vaga (14/set/10)

La línia del Vallès dels FGC torna a patir aturades per la vaga dels treballadors (30/jun/10)


  • Comparteix:

La indignació dels usuaris, el major control policial i les sancions anunciades des del Govern han moderat les protestes dels treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) durant la tarda d'aquest dimarts, segons han explicat fonts sindicals. L'empresa pública ha denunciat l'incompliment dels serveis mínims de set a nou del matí, però ha confirmat que els piquets han permès la circulació dels trens de sis a vuit de la tarda.

La protesta matinal d'aquest dimarts ha col·lapsat de set a nou les línies del Vallès de FGC i ha impedit la circulació dels trens. Els piquets han incomplert els serveis mínims que havien de garantir el pas de la meitat dels combois habituals.

Segons treballadors, l'incompliment respon a que els serveis mínims pactats no eren suficients per visibilitzar les seves reivindicacions. Els sindicats han reconegut, a més, que la indignació dels treballadors de la companyia s'ha traduït, durant el matí, en caos organitzatiu i en accions espontànies.

La convocatòria de sis a vuit de la tarda, en canvi, ha complert amb els serveis mínims acordats. El membre la secció d'UGT a Ferrocarrils, Antonio Mendoza, ha explicat que els treballadors han moderat la protesta a la tarda, conscients dels perjudicis provocats als usuaris de la xarxa.

Antonio Mendoza

Al matí l'actitud ha estat molt guerrera per denunciar que el principi d'acord amb la companyia s'ha incomplert, però tampoc podem perjudicar tant al viatger


El canvi d'actitud dels piquets, concentrats a l'estació matriu de Plaça de Catalunya, s'explica també per un augment de presència policial i de cossos de seguretat privada durant tota la tarda.

El delegat de CGT al comitè d'empresa, Daniel Montesinos, denuncia les 'amenaces' del Govern i de la direcció de l'empresa als treballadors. Segons Montesinos, l'anunci de sancions per part del conseller Joaquim Nadal hauria refredat les protestes.

Daniel Montesinos

Les amenaces del conseller Nadal i de la pròpia empresa fan que evitem més expedients, però hem de seguir lluitant pel nostre objectiu de protesta.


FGC denunciarà davant l'autoritat laboral l'incompliment dels serveis mínims i sancionarà els piquets que han danyat alguns trens a la convocatòria del matí.

Les aturades s'inclouen dins les protestes dels treballadors d'FGC per la reducció d'un 5% dels salaris. Els representants sindicals recorden que la propera convocatòria de vaga a FGC serà dimarts vinent i asseguren que continuaran a l'octubre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.