El dret a l'habitatge centra el segon eix del programa Bibliomón


  • Comparteix:

Susanna Pellicer durant la presentació del programa

Susanna Pellicer durant la presentació del programa

El programa 'Bibliomón, construcció de la pau' torna aquest setembre posant l'accent en el dret a l'habitatge i ho fa proposant un seguit d'activitats per fomentar la sensibilització entre el més petits. Fins al febrer, diferents espais i entitats de la ciutat participaran d'aquesta iniciativa promoguda per l'Ajuntament que va iniciar-se al febrer amb la memòria històrica com a protagonista. L'Escola d'Arquitectura (ETSAV) se suma a la Biblioteca del Mil·lenari, l'Escola d'Art, les llibreries i les escoles de la ciutat com a espai que acullen activitats de la proposta.

Sota el títol de 'Construcció de la Pau: Dret a l'habitatge i a la ciutat', el segon eix temàtic del programa aborda el dret a l'habitatge i l'urbanisme presentant experiències provinents de diversos projectes internacionals.

L'Escola d'Arquitectura (ETSAV) s'afegeix a Bibliomón i presentarà el prototip de casa 'Low3', construïda amb materials reciclats i que utilitza només energia solar i fotovoltaica, guanyadora del concurs internacional Solar Decathlon Europe 2010. La Biblioteca del Mil·lenari serà l'escenari per on desfilaran mostres fotogràfiques de projectes de Kènia, Brasil i el Marroc, entre d'altres.

La regidora de Cooperació, Susanna Pellicer, explica que el programa vol posar en comú experiències d'arreu del món amb el model santcugatenc.

Susana Pellicer

Sant Cugat és un model com a ciutat. Volem aportar solucions a la qüestió de l'habitatge.



El pressupost del programa és d'uns 77.000 euros, 20.000 dels quals els aporta l'Agència Catalana de Cooperació i 7.000 més provenen de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans. Unes 8.000 persones van participar a la primera ronda del programa Bibliomón, dedicada a la memòria històrica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.