Un jutjat condemna al casal La Guitza a pagar 180 euros per celebrar la calçotada popular sense autorització municipal


  • Comparteix:

La Guitza pensa seguir protestant .

La Guitza pensa seguir protestant .

El jutjat número 1 de Rubí ha condemnat a pagar una multa de 180 euros i les despeses del judici al casal popular la Guitza per haver celebrat una calçotada al mes de març sense autorització. Els membres de la Guitza ja han anunciat la voluntat de reunir-se amb l'ajuntament i presentar un recurs a partir del mes de setembre.

Tot i que l'equip de govern municipal ja havia anunciat que no es presentaria com a acusació particular en aquest cas, el judici ha tingut lloc seguint els tràmits iniciats per la policia després de comprovar que s'estava celebrant la calçotada sense l'autorització pertinent. Guim Pros, membre de la Guitza, assegura que durant el judici ells amb prou feines s'han pogut defensar:

Guim Pros

Els policies van exposar els fets i no ens vam poder defensar perquè la jutja ens va fer preguntes que només podien respondre amb un só o un no. No ens hem pogut explicar.


Pros ha explicat que en tot moment els arguments de l'acusació s'han basat en la desobediència per no complir l'ordre de no celebrar la calçotada, i que en cap moment no s'ha tingut en compte que la notificació els hagués arribat just un dia abans, després d'haver fet tots els tràmits.

Pel que fa a l'actitut de l'ajuntament, que va decidir no personar-se com a acusació particular, Pros considera que podrien haver fet alguna cosa més per evitar el judici.

Guim Pros

Nosaltres ens hem intentat posar en contacte anb ells i els hem dit que ells podien evitar que el tema hagués arribat al jutjat.


Tot i que la sentència definitiva sortirà demà, els joves de la Guitza ja han anunciat que pensen continuar amb les mobilitzacions de protesta i que, de cara al setembre, tenen previst demanar una reunió amb l'ajuntament i presentar un recurs. Recordem que la calçotada popular es va fer el mes de març a la plaça Pep Ventura sense l'assegurança de responsabilitat civil necessària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.