El Capio HGC col·labora en el programa de mesures penals alternatives


  • Comparteix:

Ruth Oliveres fa tasques de suport als infermers del Capio HGC

Ruth Oliveres fa tasques de suport als infermers del Capio HGC

Fins el moment 10 persones ja han treballat al Capio Hospital General de Catalunya (HGC) en el marc del programa de Mesures Penals Alternatives (MPA) del departament de Justícia. El centre sanitari es va adherir fa un any a la iniciativa, que consisteix en sancions penals que proposen al penat complir la sentència desenvolupant treballs en benefici de la comunitat. Cugat.cat ha seguit la tasca d'una d'aquestes persones que compagina la seva activitat laboral amb treballs comunitaris. Mira aquest reportatge a Cugat tv

El Codi Civil de 1995 introdueix les Mesures Penals Alternatives a la legislació com un programa que pretén evitar l'entrada a pressò a aquelles persones que han comés delictes no greus, a canvi de treballs en favor a la comunitat. La reforma de la Llei de Trànsit del 2004 i la legislació sobre la violència de gènere ha fet augmentar els casos de sentències a aquest tipus de treballs.

El subdirector general de Reparació i Execució Penal a la Comunitat del Departament de Justícia, Marc Ceron, explica la filosofia d'aquestes mesures. Són declaracions a Cugat.cat.

Marc Ceron

Es busca que hi hagi una rehabilitació per evitar la reincidència però evitant la desocialització.



Des del maig, la Ruth Oliveres assisteix cada divendres al Capio HGC on treballa fent tasques de suport al servei d'infermeria i d'acompanyament de malalts. D'aquesta manera compleix la sentència imposada per un delicte contra la seguretat viària. Oliveres ha destacat a Cugat.cat l'efectivitat de les Mesures Penals Alternatives.

Ruth Oliveres

Ets fas més conscient del què no hauries de fer al volant i dels problemes dels altres. I m'he adonat del meu error.





Actualment al Vallès Occidental 521 persones estan desenvolupant penes de Mesures Penals Alternatives i gairebé 2.000 més estan pendents d'iniciar els treballs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.