L'EMD es replanteja la continuïtat dels camps de treball al Castell de Canals


  • Comparteix:

Josep Casadellà, vocal de Cultura de Valldoreix, es declara partidari d'una explotació professional del Castell de Canals per reconvertir-lo en un patrimoni visitable. D'aquesta manera, l'EMD es planteja la continuïtat dels camps de treball per a nens, com el que s'ha fet aquest estiu, que fins ara servien per a la reconstrucció del castell.

Potser ha estat l'últim any dels camps de treball per a nens al Castell de Canals de Valldoreix. Tot plegat es deu al mal estat de l'edifici que posa en perill la seguretat dels joves que han participat en els camps de treball i també al cost econòmic que suposa tapar els forats fets durant les jornades.

Josep Casadellà

La millor manera de fer-ho no és a través dels camps de treball per qüestions de seguretat. Per això, cal primer una explotació professional i després s'hi poden afegir els camps de treball


Precisament, aquests camps de treball per a nens han estat enguany un èxit, ja que hi han participat dos grups de vint nens organitzats en torns de dues setmanes. Prova d'aquest èxit ho demostra el fet que la meitat de nens han vingut provinents de fora del municipi i, gràcies al seu treball, s'han trobat importants restes de ceràmica i d'objectes de vidre. El mateix Josep Casadellà ens explica què hi ha fet els quaranta infants.

Josep Casadellà

Han fet cates, és a dir, fan forats buscant les parets que conformen l'estructura del castell, tan externes com internes


Durant el mes de juliol, s'han fet tallers d’heraldica, de cuina medieval i altres activitats que duran a terme arqueòlegs i historiadors experts en l’edat mitja. També s'han fet sortides a la platja, a parcs aquàtics i d’atraccions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.