22 sancugatenques de l'associació cultural Cantarell fan tasques solidàries a Lituània


  • Comparteix:

Han treballat en un asil i un orfenat de Lituània.

Han treballat en un asil i un orfenat de Lituània.

Vint-i-dues noies de Sant Cugat han participat aquest mes de juliol en un camp de treball a Lituània organitzat per l'Associació Cultural Cantarell. En total, han estat 75 les persones que han dedicat uns dies a fer diverses activitats per a les persones més necessitades d'aquest país bàltic.

El grup de noies, format per joves d'entre 15 i 25 anys i procedents de diferents localitats catalanes, ha passat una vintena de dies a la ciutat de Kretinga fent diverses tasques solidàries. Entre d'altres feines, han impartit classes d'anglès per la gent del poble, tingut cura de les criatures d'un orfenat, cuidat els residents d'un asil. Glòria Moreno, una de les participants al camp de treball, explica quines eren les seves tasques.

Glòria Moreno

Sobretot feiem un camps de treball en un asil on hi ha gent que no pot pagar-se un habitatge i noslatres anavem a les habitacions cantant cançons i portant alegrIA.


Per fer totes aquestes tasques, les joves s'organitzaven en grups i han comptat també amb la col·laboració d'empreses, establiments i particulars que han donat roba, medicines o material didàctic. Després d'aquesta experiència, la Glòria assegura que una de les coses que més l'ha marcat ha estat conèixer millor la realitat de la immigració.

Gloria Moreno

A l'asil hi ha gent gran que tenen els fills a l'Estat espanyol i vam entendre que són els immigrants dels països de l'Est. Coneixer la seva realitat ens ha ajudat a entendre millor aquesta immigració


El camp de treball de Lituània té els seus orígens en l'any 1995, quan el nunci del país va sol·licitar col·laboració a l'Associació Cultural Cantarell, una entitat vinculada a l'Opus Dei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.