Prospera el judici contra 4 okupes de la casa del buda


  • Comparteix:

Vista actual dels exteriors de la casa okupada

Vista actual dels exteriors de la casa okupada

El jutjat de Rubí ha admès a tràmit la querella contra els 4 joves que, la nit del dimecres passat, van okupar un habitatge conegut com 'la casa del buda', a l'avinguda de Can Cortés de les Planes. El propietari reclama 2.000 euros per danys a l'edifici, que està deshabitat des de fa anys. Els acusats, que ahir van declarar davant el jutge, han negat haver provocat cap desperfecte a la casa, i asseguren que van entrar sense fer ús de la violència, a través de les portes i finestres que estaven obertes.

El jutge ha decidit tirar endavant el cas i jutjar els 4 acusats després d'escoltar les declaracions de l'acusació particular i la defensa, que ha demanat una reconstrucció dels fets. Després de passar una nit a la casa del buda, i quan es disposaven a abandonar-la, va arribar la policia amb el propietari que els acusa d'alguns desperfectes. En Julián explica que la casa estava molt malmesa, i que s'hi podia entrar sense haver de trencar res:

Julián

L'acusació és per danys, i ens acusen dels 20 anys d'abandonament de la casa.


Els acusats creuen que la policia buscava un altre grup de joves, que setmanes enrera, hauria robat una reixa de ferro del segle XIX. Segons diu Chema, el propietari intenta fer-los responsables dels danys que han provocat els anys d'abandonament i el pas freqüent d'altres okupes:

Chema

Està tan abandonat que es pot entrar sense trencar res, i el cadenat encara estava posat a la porta


Cap dels joves és santcugatenc, i un d'ells és mexicà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.