Sant Cugat es proposa acabar amb l'estigma social en el dia internacional de la salut mental


  • Comparteix:

Presetació dels actes del Dia Internacional de la Salut Mental

Presetació dels actes del Dia Internacional de la Salut Mental

Sant Cugat s'implica amb el dia internacional de la salut mental, que es commemora aquest diumenge, amb l'objectiu d'acabar amb les etiquetes i estigmes socials que envolten les malalties mentals. Els actes comencen aquest dimecres, amb una xerrada sobre alimentació, i es completen amb la instal·lació d'una taula informativa divendres i un cinefòrum dijous de la setmana vinent. El Club de Golf Sant Cugat s'ha tornat a sumar als actes organitzant el segon trofeu benèfic 'El golf amb la salut mental', a mitjans de novembre.

Les activitats són fruit de la col·laboració entre l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, l'Associació per la Superació de l'Ansietat i la Depressió Grups d'Autoajuda Mútua (ASADEGAM) i la taula de participació per a la salut mental impulsada des de l'Ajuntament amb les entitats del sector. El lema d'enguany, 'Sense pors, tots contra l'estigma', vol subratllar la necessitat de normalitzar les malalties mentals i trencar els prejudicis que sovint les envolten.

La presidenta de l'associació de suport a les famílies, Lupe Fornes, considera que el gran repte és trencar amb els tòpics.

Lupe Fornes

La principal lluita és contra l'estigma. Si tots junts no sabem trencar etiquetes haurem fracassat com a societat.



Des de l'àrea de Serveis a la Ciutadania, la tinenta d'alcalde, Carmela Fortuny, ha destacat la tasca, engegada ara fa un any, de la taula de participació per a la salut mental.

Carmela Fortuny

La taula de participació ja té un any de camí. No és fàcil, però sabem que es fa un treball molt important.





A nivell nacional, la diada se celebrarà aquest dissabte a Santa Coloma de Gramanet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.