Sant Cugat commemora el Dia Mundial de l'Habitatge apropant als més petits nocions bàsiques d'arquitectura


  • Comparteix:

'El mur perforat' instal·lat a la plaça Quatre Cantons

'El mur perforat' instal·lat a la plaça Quatre Cantons

Un mur de capses instal·lat a la plaça de Quatre Cantons ha simulat aquest diumenge una gran façana, amb la qual els més menuts han celebrat el Dia Mundial de l'Habitatge a Sant Cugat. Sota el nom 'El mur perforat', el col·lectiu d'arquitectes barceloní El Globus Vermell ha estat l'encarregat d'organitzar l'activitat, que té per objectiu dissenyar l'interior de l'edifici. L'activitat forma part de la segona fase del programa Bibliomón, dedicat a conscienciar la ciutadania sobre el dret a l'habitatge.

L'associació ha volgut mostrar als joves santcugatencs com la planificació interna d'un habitatge afectarà l'aspecte de la façana.

Un dels promotors de l'associació El Globus Vermell Joan Vitòria ha explicat el procés de construcció de la façana col·lectiva.

Joan Vitòria

Cada capsa és un habitatge. Els nens veuran com, a partir d'una planta concreta, l'aspecte de la façana variarà.


L'activitat s'emmarca en el programa Bibliomón, centrat en el dret a l'habitatge a la ciutat. La iniciativa vol apropar als més petits la importància del treball col·lectiu per mitigar la problemàtica de l'habitatge tant a les grans ciutats del Primer Món com als països menys desenvolupats.

Així ho explica la regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer.

Susanna Pellicer

Els més petits s'han d'adonar que no tothom viu com ells i que existeix gent que treballa per facilitar la seva vida a la ciutat.



Després d'una primera fase basada en la memòria històrica, Bibliomón allargarà la seva tasca fins al gener amb activitats com exposicions d'habitatges de diverses ciutats del món i un recorregut urbà per mostrar projectes de construccions sostenibles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.