Neix l'Associació Catalana contra l'obesitat i en defensa de l'obès


  • Comparteix:

La Doctora Rosell en un moment de l'acte

La Doctora Rosell en un moment de l'acte

Lluitar contra l'obesitat com a fenomen social i sanitari i donar suport a les persones que la pateixen són els principals objectius de la nova Associació Catalana contra l'obesitat i en defensa de l'obès que s'ha presentat aquest dilluns al Capio Hospital General de Catalunya. L'entitat té com a finalitat, també, aconseguir que es reconegui com a patologia i que el pacient tingui els mateixos drets que els altres malalts. La cap del servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'hospital, Rosa Maria Rosell, ha presidit l'acte de presentació.

La doctora Rosell ha assenyalat que l'obesitat és un problema de tota la societat i que afecta a totes les edats. També ha remarcat que no hi ha molts infants que la pateixen, però si que n'hi ha que tenen sobrepès, que n'és una causa immediata. Rosell ha manifestat que han canviat tant els hàbits d'alimentació com els de l'esforç físic.

Rosa Maria Rosell

Ara la societat mediterrània s'alimenta com la dels Estats Units. S'ha canviat l'alimentació equivocadament.



A l'acte també hi ha assistit el doctor especialista en neurofisiologia Eduard Estivill que ha explicat al seva experiència amb l'obesitat.

L'associació iniciarà les seves activitats el segon dijous d'octubre amb una caminada, per tal de fomentar l'esforç físic i perquè els membres que formen l'entitat es coneguin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.