Sant Cugat, de les ciutats que més precipitacions registra de Catalunya


Temes relacionats

Cotxes atrapats, ensorraments i arbres caiguts, principals efectes de la forta pluja (11/oct/10)

Martorell afirma que la capacitat de resposta de Sant Cugat és 'encomiable' (11/oct/10)

L'ACA obre les comportes de Sau i Baells, embassaments que donen servei a Sant Cugat (10/oct/10)

El barri del Monestir trasllada per la pluja els actes de fi de festa a diumenge vinent (10/oct/10)


  • Comparteix:

Sant Cugat ha registrat la matinada de dissabte a diumenge més de 100 litres per metre quadrat. Això significa que és de les ciutats catalanes que ha viscut un episodi de tempesta més intens. De fet, el Vallès Occidental és la segona comarca que més precipitacions ha rebut després d'El Ripollès.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu encara pluges al municipi, però menys intenses. De cara a dilluns, plourà de manera intermitent i s'intensificarà a la nit. Està previst que dimarts vinent, l'episodi de fortes pluges s'allunyi de la nostra ciutat. Tot i això, la Generalitat manté activada l'alerta pel risc de pluges, tot i que assegura que el pitjor del temporal ja ha passat.

Ho explica el director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora.

Josep Ramon Mora

L'episodi d'intensitat forta ha passat i ara el que ens preocupa és allò que es pugui derivar de l'acumulació perquè continuarà plovent.


Sant Cugat és una de les ciutats catalanes que més acumulació d'aigua ha registrat juntament amb poblacions com Viladecavalls i Corbera de Llobregat, superant els 100 litres per metre quadrat durant la matinada. Així han viscut els santcugatencs la tempesta d'aquest diumenge.

Santcugatencs

Hem sentit com es movien els arbres. / Ens hem llevat perquè s'estava inundant el pis. / Si no m'ho haguessin dit, no me n'hauria adonat.


La Direcció General de Protecció Civil recomana fer un seguiment de la previsió meteorològica i extremar la precaució davant possibles aiguats, sobretot si s'agafa el cotxe o es realitzen activitats a l'aire lliure. Protecció Civil també ha posat a disposició dels ciutadans alguns consells per a casos d'emergència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.