El sindicat USTEC s'oposa a que la direcció d'una escola pugui sancionar els seus professors


  • Comparteix:

Les escoles santcugatenques es veuran afectades per aquesta mesura

Les escoles santcugatenques es veuran afectades per aquesta mesura

El sindicat majoritari de l'ensenyament, USTEC-STEs, ha exigit al departament d'Educació que retiri la mesura que permet sancions de les direccions de les escoles al professorat. El sindicat considera que aquesta norma dificultarà el treball del col·lectiu i ha anunciat una impugnació si la Generalitat publica la mesura al Diari Oficial.

Fins ara, el procediment sancionador es feia fora del marc dels centres educatius. Amb la nova mesura, les direccions de les escoles seran les encarregades de sancionar els professors. El sindicat considera que la mesura aprovada pel departament d'Educació és un 'greu error' que només busca reforçar l'autoritat de la direcció del centre.

La portaveu de la USTEC-STEs, Rosa Cañadell, ha indicat que aquesta ordre carregarà les escoles de més feina i responsabilitat. En declaracions a Cugat.cat, Cañadell ha explicat que aquesta mesura perjudicarà el treball en equip a les escoles.

Rosa Cañadell

Aquesta mesura crea problemes als centres perquè la funció docent és un treball en equip.


El sindicat ha acusat la conselleria d'Educació d'abusar de la normativa i vorejar la llei de manera desproporcionada, ja que les lleis aprovades pel Parlament no atorguen la funció sancionadora a les direccions de les escoles.

El sindicat ha anunciat que impugnarà judicialment aquesta mesura si el departament d'Educació decideix publicar-la al Diari Oficial de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.