Tres conferències commemoren el 175è aniversari de la desamortització del Monestir


  • Comparteix:

El Monestir

El Monestir

Tres conferències, a finals d'octubre, serviran per commemorar la revolució burgesa a Sant Cugat ara fa 175 anys, amb l'exclaustració i desamortització del Monestir. A banda de les conferències, que també tenen per objectiu retre homenatge a Joan Auladell, es presentarà el llibre d'Auladell sobre la matèria.

El 1835, persones de Sant Cugat i Rubí van agrupar-se per foragitar els monjos i cremar el forn del Monestir i la casa del paborde major, impedint que els monjos hi tornessin mai més. Aquest fet, conegut com la revolució burgesa, que posà punt final als estaments de l'antic règim, és el que es commemora amb el cicle de conferències, organitzat pel Grup d'Estudis Locals i el Museu de Sant Cugat.

El vicepresident del Grup d'Estudis Locals, Domènec Miquel, ha explicat a Cugat.cat perquè surt a la llum, ara, el llibre de Jaume Auladell, 'La desamortització del Monestir de Sant Cugat'.

Domènec Miquel

Auladell va escrirue el llibre fa 25 anys, però ningú el va editar. Per commemorar el 175è aniversari ho hem fet ara.


El cicle donarà el tret de sortida dimecres vinent amb la xerrada 'La Revolució Liberal, avantsala de la desamortització', a càrrec d'Anna Maria Garcia Rovira. L'últim dimecres d'octubre serà el torn de 'La desamortització vista per l'Esglèsia', de Casimir Martí. 'La desamortització del Monestir de Sant Cugat' és el títol de l'última conferència de Domènec Miquel, el primer dimecres de novembre. Totes les xerrades són a les vuit del vespre, al Museu de Sant Cugat, i l'entrada és gratuïta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.