Punts foscos dificulten als Mossos comunicar-se per ràdio, segons un sindicat


  • Comparteix:

Una patrulla de Mossos d'Esquadra

Una patrulla de Mossos d'Esquadra

Sant Cugat és un dels municipis amb zones fosques que dificulten el correcte funcionament del sistema de comunicació interna de ràdio dels Mossos d'Esquadra, segons el sindicat SAP-UGT. El departament d'Interior ha assegurat a Cugat.cat que la xarxa RESCAT, emprada pel cos policial, té una cobertura del 97,45% a tot Catalunya, però no ha aclarit el cas de Sant Cugat.

El portaveu del sindicat SAP-UGT, Valentín Amadón, ha explicat el risc que poden comportar els problemes a la xarxa RESCAT.

Valentín Anadón

Hem detectat que durant la reducció d'un individu violent, els funcionaris que actuaven no han pogut demanar suport a la central. És un risc.


Mossos d'Esquadra assegura que l'existència de zones fosques a municipis com Rubí, Sant Cugat i Terrassa, entre d'altres, la detecten des de 2008. Segons Amadón, la manifestació sindical de dijous passat ha fet que la Generalitat 'intenti manipular l'opinió pública'.

Valentín Anadón

Lamentem la falta de responsabilitat per part d'Interior. Davant aquest intent de manipular l'opinió pública nosaltres podem acreditar que les zones fosques existeixen.




El departament d'Interior ha explicat a Cugat.cat que en els últims cinc anys han doblat la capacitat de la xarxa RESCAT, que té capacitat al 97% del territori català i cobreix el 99% de la població. No obstant això, no ha aclarit les dades específiques a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.