L'àrea de Societat de la Informació, satisfeta amb la sentència sobre el cànon digital


Temes relacionats

El govern municipal aplaudeix la decisió de la Unió Europea de declarar il·legal el cànon digital (14/mai/10)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu

Satisfacció a l'equip de govern per la sentència del Tribunal Europeu que declara il·legal el cànon digital espanyol. Tots els partits del consistori, excepte el PSC, es van oposar a aquest impost en una moció en un ple de l'any passat en considerar-lo 'injust'. La taxa només s'hauria d'aplicar als suports que es destinen a còpies privades. Segons la cort europea, el cànon digital que s'aplica a l'Estat espanyol és incompatible amb la llei comunitària perquè s'aplica 'indiscriminadament' a tots els aparells i materials de reproducció digital.

Així ho ha dictaminat aquest dijous el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, amb seu a Luxemburg, en la sentència final del litigi entre la SGAE i l'empresa catalana Padawan, que comercialitza dispositius d'emmagatzematge electrònic.

Jordi Puigneró és regidor de Societat de la Informació.

Jordi Puigneró

La sentència demostra que el cànon digital no era del tot legal.




L'impost, que es recapta en favor d'artistes i productors, només s'hauria d'aplicar als suports que es destinen a còpies privades però no als adquirits 'per empreses i professionals per fins distints a la còpia privada'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.