La demanda de beques menjador s'estabilitza en el curs 2010-2011


  • Comparteix:

Les xifres es mantenen estables respecte l'any passat

Les xifres es mantenen estables respecte l'any passat

Sant Cugat preveu adjudicar prop de 740 beques de menjador a infants escolaritzats durant el curs 2010-2011. A data d'avui, han estat prop de 610 les famílies que han sol·licitat l'ajut, però segons la regidoria de Serveis Socials la xifra podria créixer un 10% durant la resta del curs, arribant a superar lleument les dades de l'any passat. Els ajuts, que procedeixen del Consell Comarcal del Vallès Occidental i del consistori, s'enfilen fins als 153.000 euros.

Fins aquest setembre, han estat 609 infants santcugatencs els que han demanat beques de menjador per a les escoles públiques, les concertades i els instituts. La regidora de Serveis Socials, Carmela Fortuny, ha destacat que està previst que se superin lleugerament les 736 beques adjudicades el curs passat. Són declaracions a Cugat.cat.

Carmela Fortuny

Respecte l'any passat, ens mantindrem en les mateixes xifres o registrarem un lleuger increment.




La partida econòmica destinada a les escoles públiques i concertades per fer front a aquest ajuts sorgeix de la bossa de diners que el departament d'Educació dóna al Consell Comarcal del Vallès Occidental perquè reparteixi entre els ajuntaments del seu territori, i de la bossa de contingència que l'Ajuntament destinada a serveis socials, en cas que les xifres del consell siguin insuficients. Els ajuts per als instituts corresponen només a la bossa de contingència de l'Ajuntament, de la mateixa manera que les 140 beques més que es destinen enguany a les escoles bressol. Aquestes últimes estan dividides entre ajuts de menjador i d'escolaritat.

Les famílies destinatàries d'aquestes beques se seleccionen seguint un paràmetre en què es valora el grau de necessitat de l'ajut en funció de les dades familiars, és a dir, el número de fills o si és família monoparental; la renta per càpita, i les dades sociofamiliars, com ara si hi ha discapacitats o persones amb problemes de salut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.