El Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament s'agraeixen mútuament l'esforç per millorar els equipaments escolars de Sant Cugat


  • Comparteix:

L'alcalde, la regidora Àngels Solé i el director del Museu.

L'alcalde, la regidora Àngels Solé i el director del Museu.

El Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament han decidit enterrar les destrals de guerra i durant la inauguració oficial del curs 2003-04 han coincidit a assenyalar l'esforç compartit fet per actualitzar el mapa escolar i tenir a punt els equipaments pendents aquest curs. D'altra banda, el Departament d'Ensenyament ha anunciat que aplicarà els mètodes de construcció emprats en el CEIP Gerbert d'Orlach a la resta de municipis de Catalunya per donar sortida a la creixent demanda de places escolar que es produeix a conseqüència de l'immigració escolar que experimenta Catalunya.

Després de l'estira-i-arronsa viscut entre el Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament per tal d'accelerar el mapa escolar, avui, ha arribat l'hora de les paus i del reconeixement mutu per part de l'administració de la Generalitat i la local per posar a punt aquest setembre els equipaments necessaris per donar sortida a l'enorme creixement de població en edat escolar experimentat per Sant Cugat. Així, aquest setembre entra en funcionament la vuitena escola i la segons línia del CEIP Collserola, alhora que el CEIP Pi d'en Xandri funcionarà ja des de les seves dependències definitives.

Durant la inauguració oficial del curs 2003-2004, l'alcalde ha volgut reconèixer l'esforç de la Generalitat, però també de l'Ajuntament, per fer un salt endavant definitiu pel que fa als equipaments escolars a Sant Cugat donat que és la ciutat amb la població més jove del país i per tant amb unes necessitats més apressants:

Lluís Recoder

Vull agrair l'esforç i la comprensió del Departament d'Ensenyament en la qüestió educativa del municipi. I ho dic perquè quan he hagut d'enfrontar-m'hi, ho he fet.


D'altra banda, el delegat d'ensenyament del Vallés Occidental, Jordi Baciana, ha explicat que els bons resultats i la rapidesa amb què s'ha pogut construir el CEIP Gerbert d'Orlach a Sant Cugat han fet veure que aquest mètode -amb mòduls prefabricats- permetrà resoldre les necessitats escolars que té plantejades avui Catalaunya:

Jordi Baciana

Hem de buscar sistemes de resoldre els creixements que experimenten els municipis del Vallés Occidental que són receptors d'immigració de l'Àrea Metropolitana i de fora.


Davant un auditori format per la comunitat educativa de Sant Cugat, la regidora de Serveis Personals, ha desgranat els quatre eixos del Pla de Dinamització Educativa i ha animat als instituts a participar més activament de les activitats programades aquest curs. També s'ha esperonat als directors dels centres a fer servir el Museu com una eina i un instrument més d'educació dels infants i d'arrelament a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.