Les escoles catòliques de la ciutat es bolquen amb la visita del Papa a Barcelona


Temes relacionats

Dilema entre els fidels santcugatencs davant la visita del Papa ( 1/nov/10)

El Centre Borja creu que el cost de la visita del Papa a Barcelona està justificat ( 9/oct/10)


  • Comparteix:

Dues religioses del centre El Pinar, a la cerimònia de la Sagrada Família. / Font: papabarcelona2010.cat

Dues religioses del centre El Pinar, a la cerimònia de la Sagrada Família. / Font: papabarcelona2010.cat

Diversos col·legis religiosos de la ciutat han participat activament en la visita del Papa Benet XVI durant els dos dies d'estada a Barcelona. Un centenar de joves de l'escola la Farga, així com alumnes del Viaró i del Pinar, han estat voluntaris en els preparatius de la cerimònia religiosa que el pontífex ha ofert a la Sagrada Família aquest diumenge. D'altra banda, una representació de prop de 300 persones del centre Pureza de María han seguit el recorregut del Papa per la capital. L'alcalde, Lluís Recoder, ha estat present a la cerimònia de consagració de la basílica com a vicepresident cinquè de la Diputació de Barcelona.

La Farga ha estat un dels centres santcugatencs més participatius en la rebuda de Benet XVI a Barcelona. Dissabte, diversos estudiants del col·legi van amenitzar amb cants l'arribada del pontífex a l'Arquebisbat. Diumenge, tant alumnes d'aquest centre com del Pinar i el Viaró han treballat amb l'organització per tal de preparar l'interior de la Sagrada Família.

El professor de la Farga i organitzador de la participació del col·legi en la visita papal, Manuel de Castro, ha explicat les impressions dels participants.

Manuel de Castro

Han passat la nit a la capella Santa Teresita i han participat col·locant cadires a la Sagrada Família.




A banda del voluntariat, prop de 400 persones del col·legi El Pinar han arribat en autobusos a la Monumental, des d'on han seguit la retransmissió de la Missa. Els alumnes i famílies del Pureza de María també s'hi han afegit al recorregut del Papa.

La presència institucional l'ha posada l'alcalde, Lluís Recoder, que ha assistit a la cerimònia de la consagració de la Sagrada Família com a vicepresident cinquè de la Diputació de Barcelona. Recoder ha elogiat la predisposició del pontífex per parlar en català.

Lluís Recoder

Ja sabem quin és el tarannà de l'Església espanyola i per això valoro que una part de l'acte s'hagi fet en català.



Els horaris de les misses de les esglésies catòliques de Sant Cugat s'han adaptat aquest diumenge per possibilitar l'assistència dels seus fidels a l'acte principal de la visita papal. Alguns balcons i finestres de la ciutat han lluït diverses banderes vaticanes per donar suport a la presència del Papa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.